MoonPay'in NFT alımları için "Concierge" yaklaşımı

MoonPay, blockchain tabanlı varlıkların satın alınmasında ünlüler için adeta bir kripto "Concierge" hizmeti sunuyor.
MoonPay'in NFT alımları için

Geçtiğimiz günlerde Madonna'nın yeni Bored Ape NFT'si ile Metaverse'e adım atarken MoonPay'e teşekkür ettiğini sizlere aktarmıştık. BAYC'nin yatırımcılarından olan MoonPay, dijital koleksiyonların ve blockchain tabanlı varlıkların satın alınmasında ünlüler için adeta bir kripto "Concierge" hizmeti sunuyor.

MoonPay'in faaliyet alanı

MoonPay'i daha önce duymamış olanlar için şirketten kısaca bahsetmekte fayda var. MoonPay, kullanıcıların kredi kartı, banka havalesi ve mobil cüzdan gibi daha geleneksel ödeme yöntemleri kullanarak, kripto para ve web3 varlıkları satın almasını sağlıyor. 

Bununla beraber işletmelere ödeme platformu teknolojisini satan girişim, kripto varlıkların son kullanıcılarla buluşmasında önemli bir rol üstleniyor. 

MoonPay'in aldığı yatırımlar

Şirketin sağladığı çözümler, önemli yatırımcıların Moonpay'e yatırım yapmasında etkin oldu. 2021'in Ekim ayında A serisi yatırım turuna başlayan MoonPay, turu 15 Aralık 2021'de 555 milyon dolar ile kapattı. Tiger Global ve Coatue liderliğinde gerçekleşen tura Thrive Capital ve Paradigm gibi yatırım şirketleri de katılım gösterdi. Yatırım ile beraber MoonPay'in değerlemesi 3.4 milyar dolara ulaştı. 

MoonPay'in "crypto-as-a-service" yaklaşımı

Şimdiye kadar SaaS (Software as a service) kavramının, IaaS (Infrastructure as a service) ve PaaS (Platform as a Service) gibi uyarlamalarını görmüştük. MoonPay ise "Crypto-as-a-service" platformu ile karşımıza çıkıyor. Yazının başında da söz ettiğimiz gibi, MoonPay, bu sayede son kullanıcıların blockchain cüzdanı kurmak ya da bu cüzdanın güvenliğini sağlamak gibi konularda dertlerine deva oluyor. 

Bu da kripto varlıkların alımını kolaylaştırıyor ve uzun vadede pazarın daha geniş kapsamda bir hacim kazanmasını sağlıyor. MoonPay'in sunduğu hizmet sayesinde Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere popüler kripto paraları satın alabiliyorsunuz. Ayrıca NFT koleksiyonlarından beğendiğiniz parçaları da kolayca sahiplenebiliyorsunuz. 

MoonPay tüm bu işlemleri kullanıcıların ilgisine sunabilmek adına hem bitcoin.com gibi tanınmış borsalara hem de OpenSea gibi popüler NFT pazar yerlerine entegre oluyor. 

MoonPay'in başarısında rol oynayan en önemli faktör ise ünlüler için adeta bir "Concierge" hizmeti sunması. Şirketin hizmet verdiği ünlüler arasında Madonna'nın yanı sıra  DiploDJ KhaledMartin GarrixFuture ve Gwyneth Paltrow yer alıyor. Hatta yakın zamanda ABD Hazine Bakanlığı'nın eski yetkililerinden James Freis da hizmet alan kişiler arasına katıldı. 

2 binden fazla kripto işleminin gerçekleşmesini sağlayan MoonPay, 5 milyondan fazla müşteriye sahip. Şirketin büyüme oranı ise yüzde 1700 olarak öne çıkıyor. Şirketin "Concierge" yaklaşımının, büyüme oranlarının katlanmasında kritik rol oynayacağı kesin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.