Meta, yeni bir sanal para birimi oluşturmak için araştırmalar yapıyor

Meta, konuya aşina kişilere göre, çalışanların "Zuck Bucks" adını verdiği bir sanal para birimi üzerine çalışmalar yapıyor. Bu para biriminin kripto para birimi olmayacağı belirtiliyor.
Meta, yeni bir sanal para birimi oluşturmak için araştırmalar yapıyor

Meta'nın kripto para birimi Diem her ne kadar tutunamamış olsa da teknoloji devi finansal çözümler konusunda farklı adımlar atmaya devam ediyor. Financial Times'ın haberine göre Meta, konuya aşina kişilere göre, çalışanların "Zuck Bucks" adını verdiği bir sanal para birimi üzerine çalışmalar yapıyor.

Roblox'taki Robux para birimine benzeyecek

Bu para biriminin kripto para birimi olmayacağı belirtiliyor. Söz konusunu habere göre Meta, popüler çocuk oyunu Roblox'taki Robux para birimi gibi oyun uygulamalarında kullanılanlara benzer şekilde, şirket tarafından merkezi olarak kontrol edilecek uygulama içi belirteçleri sunmaya yöneliyor. 

Meta ayrıca, küçük işletme kredileri sağlamaya odaklanarak daha geleneksel finansal hizmetleri de araştırıyor. Bu konuda henüz net bir plan olmadığı, ancak yine bir kaynağın, şirketin daha önce potansiyel kredi ortaklarıyla görüşmeler yaptığını söylediği belirtiliyor. Özetle; Meta, hem sanal para birimi oluşturma konusunda hem de küçük işletmelere kredi sunma konusunda yaptığı araştırmalarla finansal alana son dönemde biraz daha ağırlık veriyor diyebiliriz.

Instagram yakında NFT'leri de destekleyecek

Tüm bunların yanı sıra Mark Zuckerberg, Instagram'ın yakında NFT'leri desteklemeye başlayacağını da doğrulamıştı. Geçtiğimiz hafta şirket içinde paylaşılan bir nota göre Meta, mayıs ortasında Facebook'ta NFT'ler göndermek ve paylaşmak için bir pilot uygulamayı yayına almayı planlıyor. Ayrıca gelecekte NFT'lerden ücretler ve reklamlar yoluyla para kazanılabileceği de söyleniyor. Fakat bu konuda henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

Facebook'un yeni sanal para biriminin nasıl işleyeceği ve diğer konulara dair tüm detaylar için şirketten yapılacak resmi açıklamaları beklemekte fayda var. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.