Mert Bulut ile O An

Kurucular, girişim yolculuğunda karşılarına çıkan zorluklarla nasıl mücadele ediyor? Girişimler bir günde her şeyi alt üst eden gelişmelere rağmen nasıl ayakta kalıyor?

Kurucular, girişim yolculuğunda karşılarına çıkan zorluklarla nasıl mücadele ediyor? Girişimler bir günde her şeyi alt üst eden gelişmelere rağmen nasıl ayakta kalıyor? "Girişimci ile O An" serisinde başarılı girişimlerin dönüm noktalarını mercek altına alıyoruz. 

Serinin üçüncü bölümüne Rimuut Kurucu Ortağı Mert Bulut konuk oldu. Kuruluş sürecinden zorlu rekabet dinamiklerine, küresel pazara açılma stratejisinden yatırım almadan büyüme süreçlerine Rimuut'un dönüm noktası olan "O An"ları konuştuk.

Mert Bulut Rimuut'un kendi yaşadığı bir problem neticesinde fikren ortaya çıktığını aktardı. İnkübasyon sürecinden geçtiğini ve şimdiye kadar bir buçuk pivot gerçekleştirdiğini belirtiyor. Bu noktada Bulut girişimciler için şu öneride bulundu: 

Girişimcinin aklına ilk gelen şeye aşık olmaması gerekir. 

Ürünü yayına alırken zorladığı anlar sorduğumuzda ise Bulut, en çok finansal partner bulmakta güçlük çektiklerini şu ifadelerle aktardı: 

Sanırım yaklaşık bir 3-4 ay boyunca dünya üzerinde bütün cross-border ödeme yapan şirketlerle görüşme yaptık ve gece gündüz bu insanların kapısını yıprandırarak en nihayetinde bir partner edinebildik. Bizim için mutluluk verici olan şey, bugün bu şirketlerin çoğu, bize o gün "hacminiz yok" ya da "sıfır" diye içeriye almayan pek çok şirket, bugün kapımızda sıra bekliyor.

"Her şey bitti" dediği" O An'ı sorduğumuzda ise girişim yolculuğunda bu tarz anlarla pek çok karşılaştıklarını belirtti. Mert Bulut, Rimuut'un kurulma aşamasından beri birlikte çalıştıkları ve aynı zamanda rakip girişimi de fonlayan bir ödeme partnerinin bir günde tüm bağları kopardığını aktardı:

Bir günde ödeme alamaz ve yapamaz hale geldik. Bu bizim için market dışına çıkmak demekti.

Mert Bulut tüm bu yaşananlara rağmen pes etmediklerini dile getirdi: 

Ben hiç bir zaman "Aman Allah'ım, her şey bitti!"demedim. Esen'in de dediğini tahmin etmiyorum. Buradan da genç girişimcilere kesinlikle ve kesinlikle anlamsız ısrarlarda bulunmak değil ama inandığınız şeyin peşinden gidiyorsanız hiçbir zaman vazgeçmemeniz gerektiğini hatırlatmak isterim.

Bulut, röportajda küresel pazara açılma konusunda iş modelinin kritik olduğunu vurgularken, başlangıçta yatırım almadan ilerlemek isteyen girişimlere önerilerde bulundu. 

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.