150 milyon dolar yatırım alan Axie Infinity, kullanıcıların saldırı kaynaklı zararlarını ödeyecek

Axie Infinity'nin ana şirketi Sky Mavis, Binance liderliğinde Animoca Brands, a16z, Dialectic ve Paradigm'in katılımıyla 150 milyon dolar yatırım aldı. Şirket, "Ronin Validator Hack"inden etkilenen kullanıcıların zararlarını ödeyecek.
150 milyon dolar yatırım alan Axie Infinity, kullanıcıların saldırı kaynaklı zararlarını ödeyecek

Axie Infinity'nin ana şirketi Sky Mavis, dün Binance liderliğinde Animoca Brands, a16z, Dialectic ve Paradigm'in katılımıyla gerçekleşen yatırım turunda 150 milyon dolar yatırım aldı. Şirket yaptığı açıklamada 150 milyon dolarlık finansmanın, geçtiğimiz hafta gerçekleşen "Ronin Validator Hack"inden etkilenen kullanıcıların zararlarını tazmin etmek için kullanılacağını duyurdu. 

Ronin doğrulayıcı düğümündeki saldırıda ne oldu? 

Bilmeyenler için saldırının detaylarından bahsetmekte fayda var.  23 Mart'ta Sky Mavis'in Ronin köprüsünden 173 bin 600 Ethereum ve 25.5 milyon USDC çekildi. Bu saldırıyla beraber, Ronin doğrulayıcı düğümleri (validator node) ve Axie DAO doğrulayıcı düğümlerinin gizliliği de tehlikeye girdi. Ekip, "Bu son 8 gün, bizim dört yıllık yolculuğumuzda yaşadığımız en zorlu süre zarfıydı." yorumunu paylaştı. 

Konu hakkında soruşturmanın devam ettiğini belirten ekip, "yaşanan ihlalin tüm sorumluluğunu üstleniyoruz." dedi. İhlalin temel nedeninin, ağın güvenliğinin riske atılmasını çok daha kolay hale getiren küçük doğrulayıcı seti olduğu açıklandı. 

Sky Mavis'in planları

Ekip, Ronin Network köprüsünün güvenliğinin artırıldığı bir güncelleme yapacak. Bunun yanında köprü, birkaç denetimden geçmenin ardından bir kaç hafta içinde yeniden açılacak. Sky Mavis, gelecekte gerçekleşebilecek saldırıları önlemek için güvenlik önlemlerini de artıracak. Bu bağlamda Sky Mavis'in CEO'sı Trung Nguyen'in açıkladığına göre, doğrulayıcı düğümü sayısı 5'ten 21'e çıkarılacak.

Yazının başında da belirttiğimiz üzere 150 bin dolarlık yatırım, kullanıcıların paralarını geri ödemek için kullanılacak. Ancak Axie DAO hazinesinden çekilen 56 bin ETH teminatsız (under collateralized) olmaya devam edecek. Şirket, kolluk kuvvetleriyle birlikte meblağı geri almak için mücadele ediyor. Bu miktar geri alınamadığı taktirde, önümüzdeki dönemdeki süreçte nasıl ilerleneceği oylamalar neticesinde belli olacak. 

Şirket, tüm bu zorlu sürece rağmen, yeni oyununu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Sky Mavis, ilk kez Şubat ayında tanıttığı Axie Infinity: Origin'in erken aşama alpha versiyonunu başlattı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.