Niantic, artırılmış gerçeklik teknolojisine odaklanan NZXR'ı satın aldı

Niantic ve NZXR arasında gerçekleşen satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.
Niantic, artırılmış gerçeklik teknolojisine odaklanan NZXR'ı satın aldı

Niantic tarafından geliştirilen Pokémon GO'nun Türkiye lansmanını gerçekleştirdiğini geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir gelişme ile karşımıza çıkan Niantic, artırılmış gerçeklik teknolojisine odaklanan NZXR stüdyosunu satın aldığını duyurdu

Niantic ve NZXR arasında gerçekleşen satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Joe O'Sullivan tarafından Yeni Zelanda'da kurulan NZXR, artırılmış gerçeklik teknolojisi odağında projeler geliştiriyor.

NZXR girişiminin daha önce Qualcomm ve Magic Leap gibi önemli firmaların artırılmış gerçeklik gözlükleri için çeşitli yazılımlar geliştirdiğini de ekleyelim. NZXR'ın geçtiğimiz dönemlerde Niantic ile birlikte hem Pokémon GO hem de farklı projeler özelinde birlikte çalıştıklarını da hatırlatalım.

NZXR'ın sunduğu artırılmış gerçeklik içerikleri arasında etkileşimli tiyatro oyunlarından tutun da AR oyunlarına kadar pek çok farklı içerik yer alıyor. 

Hatırlatmak gerekirse Niantic, geçtiğimiz Mart ayında WebAR geliştirme platformu olarak hizmet veren 8th Wall girişimini de satın aldığını duyurmuştu. Söz konusu satın almaların Niantic'in metaverse planları için gerçekleştirildiğini de ekleyelim.

Sanal gerçeklik yerine odağına artırılmış gerçeklik teknolojisini alan gerçek dünya konseptli bir metaverse projesi üzerinde çalışan Niantic, projeyi geliştirmek için satın aldığı NZXR ve 8th Wall girişimlerinden destek alacak.

NZXR satın alması ile ilgili açıklamalarda bulunan Niantic görsel ve etkileşim tasarımı müdür yardımcısı Dennis Hwang, NZXR'ın Niantic'e katılmasından dolayı çok heyecanlı olduklarını paylaştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.