Sanıyorum Webrazzi takipçilerinin büyük bir çoğunluğu Pokémon'a aşinadır. Özellikle Y kuşağının çocukluk dönemine tekabül eden zamanlarda yayınlanan bu ikonik çizgi film, belki de birçoğumuzun hayatını değiştirdi. Pokémon evreninin içinde yaşamak, Pikachu ile birlikte dolaşmak, Charmander'ın evrimine tanık olmak ve çok daha fazlası çoğu çocuğun hayaliydi. Böyle bir dünya hiçbir zaman mümkün olmayacak derken hem akıllı telefonların hem de internet kullanımının 2000'lerin başından itibaren ciddi bir yükselişe geçmesiyle her şey mümkün olmaya başladı. Bizler de Niantic sayesinde 2016'da Pokémon GO oyununun doğuşuna tanıklık ettik.
Pokémon evreni artık akıllı telefonlarımız sayesinde her an yanımızda olacaktı. Oyunun global lansmanı 2016'da gerçekleşmiş olsa da Pokémon GO ülkemizdeki resmi lansmanını birkaç gün öncesine kadar gerçekleştirmemişti. Fakat şimdi Pokémon GO resmi olarak Türkiye pazarına girmiş durumda, yani bu da demek oluyor ki artık Türkiye'deki oyunculara özel içeriklere kısa bir süre sonra kavuşacağız.
Pokémon GO'nun Türkiye lansmanını gerçekleştirmesiyle birlikte biz de Niantic Gelişmekte Olan Pazarlar Ürün Pazarlama Müdürü Zoe Zhang'e birkaç soru sorma fırsatı yakaladık.
Niantic'in Pokémon GO için Türkiye ile ilgili genel planlarını sorduğumuzda Zhang, Türkiye'nin kendileri için oldukça önemli ve gelişen bir pazar olduğunu, lansman dışında da Türkiye odağında çok fazla planları olduğunu söyledi. Lansmanın sadece önemli bir adım olduğunu dile getiren Zhang, gelecekte potansiyel iş birlikleri için partnerlerle, sponsorlarla, yerel markalarla çalışmayı planladıklarını açıkladı. Zoe Zhang, Niantic'in Türkiye'ye özel yerel içerikler getireceğini; bu kapsamda topluluklar oluşturulacağını ve bayramlar, tatiller gibi kültürel kavramların da ön planda tutulacağını belirtti.
Pokémon GO'nun Türkçe olmasıyla ilgili süreçlerden de bahseden Zhang, Pokémon GO'nun gerçek dünyayla entegre olduğunu ve birçok oyunun böyle bir özelliğe sahip olmadığını söyledi. Geçtiğimiz yılın başlarından beri Türkiye pazarına girmek için araştırma yaptıklarını ve yerelleştirme özellikleri eklediklerini açıklayan Zhang, bu haftadan itibaren oyuna göz atan oyuncuların çok daha fazla PokéStop bulabileceğini, daha fazla lokasyon görebileceklerini ve Türkçe bir deneyim yaşayacaklarını bizlerle paylaştı.
Pokémon GO, 2016'da piyasaya sürüldüğünden bu yana neler değiştini sorduk. Zoe Zhang, o günden bugüne çok fazla yeni özellik eklediklerini, daha genç oyuncuların ilgisini çekecek bazı özelliklerin bu dönemde entegre edildiğini, gerçek dünya ile daha fazla etkileşime olanak tanındığını belirtti. Kullanıcı tarafındaki geri dönüşlerin oyunun geliştirilme sürecine olan etkisine dair açıklamalarda bulunan Zhang, Türkiye pazarına girmelerinin en önemli nedenlerinden birinin kullanıcı geri dönüşü olduğunu söyledi. Zira Niantic'in Türkiye'deki topluluklardan Türkçe dil için talep aldığını belirtti. Zoe Zhang, kullanıcı geri dönüşleri sayesinde yeni özellikler eklediklerini, topluluklara daha iyi hizmet verebilmek için bunun önemli olduğunu açıkladı.
Pokémon GO'yu App Store'dan ve Google Play Store'dan indirebilirsiniz.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap