SPONSORLU

Kuveyt Türk, Great Place to Work Enstitüsü tarafından beşinci kez "Türkiye’nin En İyi İşverenleri" arasında seçildi

İnsan kaynakları süreçlerini “önce insan-önce çalışan” prensibiyle yürüten Kuveyt Türk, Great Place to Work Enstitüsü (GPTW) tarafından insan kaynakları alanında düzenlenen Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2022 Ödülleri’nde “5000+ Çalışan Sayısı” kategorisinde üst üste beşinci kez “Türkiye'nin En İyi İşverenleri” arasında seçildi.
Kuveyt Türk, Great Place to Work Enstitüsü tarafından beşinci kez

Kuveyt Türk’ün bu ödüle layık görülmesinde İşveren Markası İyi ki şemsiyesi altında uygulanan yeni dönem kariyer yapısı Gelişim Mutfağı, Esnek Yan Haklar Uygulaması Sepetim, Önce Çalışan Meclisi gibi hayata geçirdiği birçok özgün insan kaynakları uygulaması etkili oldu.

“Odağımız çalışan memnuniyeti ve gelişimi”

Kuveyt Türk Strateji, İK, Dijital Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aslan Demir, “Kurulduğumuz günden bu yana 33 yıldır müşteri memnuniyetinin, çalışan memnuniyetinin doğal bir sonucu olduğuna inanıyor, insan kaynakları politikalarımızı bu anlayış doğrultusunda şekillendiriyoruz. Çalışanlarımızın fikirlerini özgürce ifade ettikleri, karar sistemlerine dâhil oldukları ve çalışırken güven duydukları bir ortam oluşturmak adına özgün uygulamalar geliştiriyoruz. Her bir çalışanımızın gelişimi ve kariyer hedeflerine büyük önem veriyor, en iyi çalışan deneyimini ve yolculuğunu tasarlamaya odaklanıyoruz. Oluşturduğumuz özel işyeri kültürümüz sayesinde, insan kaynakları alanında en saygın organizasyonlardan biri olan Great Place to Work Enstitüsü Türkiye tarafından son beş yıldır “Türkiye’nin En İyi İşverenleri” listesinde yer alıyoruz. Çalışanlarımızın memnuniyetini ve gelişimini odağımıza alan yaklaşımlar sergilemeye, özgün uygulamalar geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Çalışanlarını geleceğe hazırlıyor

Kuveyt Türk, çalışan memnuniyetini artıran ve ödüller kazanmasını sağlayan yeni nesil insan kaynakları uygulamalarıyla dikkat çekiyor. Kuveyt Türk, unvanları kaldıran, çalışanların kariyer tariflerini kendilerinin yazdığı ve farklı alanlarda deneyim kazandığı, çalışanları geleceğin yetkinliklerine hazırlayan yeni kariyer modeli Gelişim Mutfağı projesini finans sektöründe bir ilke imza atarak geçtiğimiz yıl hayata geçirdi.

Kuveyt Türk Akademi ile sürekli gelişim

Kuveyt Türk’ün katılım finans sektöründe bir ilke imza atarak 2017 yılında hayata geçirdiği Kuveyt Türk Bankacılık Okulu ise bugün Kuveyt Türk Akademi olarak yoluna devam ediyor. Öğrenmenin değere dönüştüğü Kuveyt Türk Akademi, ortaya koyduğu başarılı çalışmaların sonucunda dünyanın en prestijli danışmanlık şirketlerinden Brandon Hall Group tarafından düzenlenen Excellence Awards’ta 4’ü altın olmak üzere 10 ödüle ve Tegep’ten 3 ödüle birden layık görülmüştü.

Esnek yan haklar ile çalışan memnuniyeti artıyor

Kuveyt Türk, yan haklar konusunda ise sektörde bir ilk olan ve bu yıl beşinci dönemine giren esnek yan haklar uygulaması Sepetim ile çalışanların farklı ihtiyaçlarına farklı çözümler sunuyor. Brandon Hall Grup tarafından mükemmellik ödülü ve Stevie Awards’tan ödül alan Sepetim uygulaması sayesinde çalışanlar, yan haklarından esnettikleri bütçelerle BES gibi tasarruf yolunu tercih edebiliyor ya da bütçelerini seyahat, eğitim gibi ihtiyaç alanlarında değerlendirebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.