Firefly, Hyundai Drive by Firefly programını başlatıyor

Hyundai Drive by Firefly adı verilen pilot program ile amaç, ulaşımı demokratikleştirerek elektrikli araçların benimsenmesini hızlandırmak.
Firefly, Hyundai Drive by Firefly programını başlatıyor

Konum bazlı reklam ve akıllı şehir teknolojileri şirketi Firefly, Hyundai Motor America ile başlattığı pilot programın duyurusunu yaptı. Hyundai Drive by Firefly adı verilen program ile amaç, ulaşımı demokratikleştirerek elektrikli araçların benimsenmesini hızlandırmak.

Program, Firefly'ın hizmet verdiği Austin, Boston, Chicago, Dallas, Houston, Las Vegas, Los Angeles, Miami, New York, San Francisco, and Washington D.C'de başlatılacak.

Program dahilinde Firefly'ın akıllı ekranları, bu kez Hyundai'nin elektrikli araçlarının araç içi ve araç üstüne yerleştirilecek. Böylece sürücülerin  reklam geliri elde etmesi sağlanacak. Programın ilk aşamasına taksi, araç paylaşımı ve yemek dağıtımı hizmeti veren profesyonel sürücüler ve filo operatörleri dahil edilecek. Bu program sayesinde sürücülerin yıllık 3600 dolar ek gelir elde edeceği tahmin ediliyor. 

Firefly'ın kurucusu ve CEO'su Kaan Günay, “Bu programı Hyundai Motor America ile başlatmaktan dolayı heyecan duyuyoruz. Şirketin sıfır emisyonlu araçların benimsenmesini büyük ölçüde hızlandırdığına inanıyoruz. Bu yüzden mobilitenin geleceğini yeniden tasarlama ve demokratikleştirme vizyonumuzu paylaşmasını önemsiyoruz" diye konuşuyor.

Şirket, 2017 yılında iki Türk girişimci Kaan Günay ve Onur Kardeşler tarafından kuruldu. Şirket, sürücülerin kendi araçlarına reklam almalarını ve bu sayede ek kazanç elde etmelerine olanak sağlamak için yola çıktı. Marka tarafına ise  dinamik içerik, ölçümleme, yatırım getirisi hesaplama imkanı sunuyor. Şimdiye kadar 53,5 milyon dolar yatırım topladı. Yatırım yapanlar arasında Google Ventures, Industry Ventures, NfX, GBA gibi yatırım şirketleri yer alıyor.

Şirket, 2020 yılında Strong Outdoor'u satın aldığını duyurmuştu. Şirket, 13 milyon dolar karşılığında Firefly'a satılmıştı. Bu satın almanın ardından Firefly'ın akıllı ekranları Uber ya da Lyft dışında geleneksel taksilerde de yer almaya başladı. Kasım ayında gerçekleşen Webrazzi Summit 2021'e katılan Kaan Günay şirketin Türkiye’deki genişleme planlarını paylaşmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.