Amazon, şirket içi yeni iletişim uygulamasında bazı kelimeleri yasaklıyor: Sendika, ücret artışı, şikayet...

Sendika, ücret artışı, şikayet, geçim ücreti, köle işçiliği gibi birçok kelimenin uygulamada yasaklanacağı söyleniyor. Ancak işin ilginç tarafı tuvalet ve aşı gibi kelimelere yasak geleceğinin söylenmesi.
Amazon, şirket içi yeni iletişim uygulamasında bazı kelimeleri yasaklıyor: Sendika, ücret artışı, şikayet...

The Intercept'in ortaya çıkardığı bilgilere göre perakende devi Amazon, şirket içi iletişim uygulamasında bazı kelimeleri yasaklıyor. Sendika, ücret artışı, şikayet, geçim ücreti, köle işçiliği gibi birçok kelimenin uygulamada yasaklanacağı söyleniyor. Ancak işin ilginç tarafı tuvalet ve aşı gibi kelimelere yasak geleceğinin söylenmesi. 

Aslında tuvalet kelimesine neden yasak geleceğini anlamak için biraz araştırma yapmak yeterli. Zira Amazon çalışanları önceki zamanlarda tuvalete gidecek vakit bile verilmediğini, idrarlarını şişelere yapmak zorunda kaldıklarını açıklamışlardı. Amazon bunu inkar etse de çalışanlardan birçok kanıt gelmişti. Konuya dahil olan, ancak ismi açıklanmayan bir kaynak, The Intercept'e Amazon yöneticilerinin Kasım 2021'de özellikle çalışanlar için bir sosyal medya platformu oluşturulmasını görüşmek üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Amazon'un global tüketici işlerinden sorumlu başkanı Dave Clark'ın, uygulamanın Facebook gibi büyük bir sosyal merkez olarak hizmet etmek yerine, flört uygulaması Bumble gibi birebir sosyal deneyim sunmasını önerdiği bildirildi. Toplantı sırasında yöneticilerin sosyal medyanın karanlık tarafını tartıştıkları ve eğer platform yayına alınırsa çalışanların gönderilerini izlemeyi kabul ettikleri belirtildi. İşte bu toplantıda belirli "yasaklı" kelimeler oluşturuldu. Yukarıdaki kelimeler de bunlardan bazıları.

The Intercept , küfürlere ve diğer uygunsuz kelimelere ek olarak, haksız, köle, adaletsizlik, etik gibi kelimelerin de bu listeye dahil olduğunu söylüyor. Paylaşılanlara göre belgeler, otomatik sisteme ek olarak, yöneticilerin uygunsuz buldukları tüm konuşmaları işaretleme veya engelleme yetkisi de bulunacak gibi duruyor. 

Pilot programın bu ay içinde başlaması planlanıyor. Ancak Amazon sözcüsü Barbara Agrait'in The Verge'e verdiği bilgilere göre bu platform hiçbir zaman yayına alınmayabilir. Detaylar ve resmi açıklamalar için beklemekte fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.