Blockchain tabanlı oyunlar geliştiren yerli oyun şirketi Mixer Games, 1.6 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Alican Karaman, Eren Erenoğlu ve Enver Yumrutaş tarafından 2021 yılında kurulan Mixer Games, 1.6 milyon dolar değerleme üzerinden tohum öncesi yatırım aldı.
Blockchain tabanlı oyunlar geliştiren yerli oyun şirketi Mixer Games, 1.6 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Alican Karaman, Eren Erenoğlu ve Enver Yumrutaş tarafından 2021 yılında kurulan Mixer Games, 1.6 milyon dolar değerleme üzerinden tohum öncesi yatırım aldı. Bu turda, WePlay Ventures’ın yanı sıra Deep-tech dikeyinde yatırımlar gerçekleştiren Diffusion Capital Partners yer aldı. Mixer Games, aldığı yatırımı geliştirdikleri ilk oyun olan Chubby Five’ı yayınlamak ve ekibini büyütmek için kullanacak.

Puzzle-RPG türünde blockchain tabanlı bir oyun olan Chubby Five, oyunun para birimi olan $CHU sayesinde oyuncuların oyundan gelir elde edebilmelerine olanak sağlayacak. Chubby Five, oyuncuların NFT kahramanlarıyla gerçek zamanlı bir Puzzle-RPG oyun deneyimi yaşayabileceği bir oyun evreni yaratıyor. Oyun, barındırdığı farklı modlar ile oyuncuların $CHU token kazanmasına imkan veriyor.

Oyuncular elde ettikleri bu token ile Tank, Nişancı, Savaşçı, Suikastçı ve Destek olmak üzere 5 farklı sınıfta sınıf başına 100 binden fazla benzersiz NFT karakteri özelleştirebiliyor ve bağımsız platformlarda bu tokenları satarak gelir elde edebiliyorlar. Chubby Five ve $CHU ile ilgili yol haritasına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Mixer Games kurucu ortaklarından Alican Karaman bu yatırımla ilgili olarak “Konvansiyonel mobil oyun deneyimini Play-to Earn yada NFT oyunları olarak bilinen dikeye taşıyarak, oyuncuları merkeziyetsiz oyun ekonomisi ile tanıştırmak için çıktığımız bu yolda, DCP ve WePlay Ventures’ın da bize inanması mutluluk verici. Normalde birbirinden farklı dikeylere yoğunlaşan fonların Mixer’e yaptığı bu yatırım, geleceğin oyunlarının nasıl olması gerektiğine dair bize ipuçları veriyor.” dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.