Apple, dijital içerik sunan uygulamaların yönlendirme linkleri kullanmalarına izin verecek

Apple, bazı uygulamaların kendi web sitelerine yönlendirme yapacak linkler bulundurmalarına izin vereceğini duyurdu.
Apple, dijital içerik sunan uygulamaların yönlendirme linkleri kullanmalarına izin verecek

Uzun zamandır uygulama geliştiriciler ile komisyon oranlarından tutun da 3. parti ödeme seçeneklerine kadar pek çok konuda sorunlar yaşayan Apple, geliştiricileri mutlu edecek kararlar almaya devam ediyor. Apple'ın Hollanda'da 3. parti ödeme sistemlerinden yapılan uygulama içi satın alma işlemlerinden yüzde 27 komisyon alacağını geçtiğimiz Şubat ayında sizlere aktarmıştık.

Bugün ise geliştirici blogu üzerinden bir paylaşım yapan Apple, bazı uygulamaların kendi web sitelerine yönlendirme yapacak linkler bulundurmalarına izin vereceğini duyurdu. Web sitelerine link ekleyebilecek olan uygulamalar ise "reader" uygulama olarak adlandırılan dijital içerikler sunan uygulamalar olacak.

Reader uygulamaların en popüler örnekleri ise Netflix ve Spotify. Hesap oluşturma ve yönetme için gelen link ekleme özelliği ile artık kullandığınız dijital servisleri yönetmek çok daha kolay bir hale gelecek.

Örnek vermek gerekirse şu an Netflix uygulamasında profil fotoğrafınıza tıkladığınızda karşınıza ayarlar kısmı çıkıyor. Ayarların içinde yer alan "Hesap" seçeneğine dokunduğunuzda ise "Hesabınızı yönetmek için lütfen Netflix'in web sitesine gidin." şeklinde bir uyarı ile karşılaşıyoruz.

Harici linklerin eklenmesi ile birlikte muhtemelen ilerleyen dönemlerde Hesap kısmına bir link eklenerek web sitesine doğrudan yönlendirme yapılabilecek. Bu sayede internet tarayıcısından web sitesine gitmek yerine doğrudan uygulama içinden bir link aracılığı ile web sitesine ulaşarak dilediğiniz ayarları değiştirebileceksiniz.

Dijital içeriğe sahip uygulamalar için gelen link ekleme özelliği sadece ABD içinde değil App Store'un hizmet sunduğu tüm ülkeler için sunuldu. Son olarak Apple'ın link ekleme özelliğinin nasıl çalışacağı ile ilgili geliştiriciler için detaylı rehber hazırladığını da ekleyelim. Dilerseniz Apple tarafından hazırlanan rehbere buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.