Veri güvenliği konularında müşteri güveni 5G ile daha çok sağlanabilir

Veri güvenliğini sağlamak için pazarlama ekiplerinin aldıkları aksiyonların yeni ağlar ile bir araya gelmesi olumlu sonuçlar doğurabilir. Veri trafiği artsa da ağdan kaynaklanan güvenlik önlemleri ile bu konudaki endişeler de eriyebilir.
Veri güvenliği konularında müşteri güveni 5G ile daha çok sağlanabilir

Müşterilerde verilerinin kullanımına dair soru işaretleri arttıkça marka ve şirketlerin güven konusunda farklı yapılar kurmaları da gerekiyor. Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre 10 kişiden 4'ü, kullandıkları ürün ya da markayı daha iyi veri koruma sistemi sağlayan markalarla değiştirebileceğini söylüyor. 

Farklı çıktılardan da desteklenen bu sonuç sadece müşteriler açısından değil, pazarlama ekipleri açısından da durumun benzer algılandığını gösteriyor. Bu durum elbette özellikle mobil trafikteki yükseliş ve birbirine bağlantılı aktif cihaz sayısının artmasından kaynaklanan artan veri miktarından da kaynaklanıyor. Mobil trafik de yakın zamanda Türkiye'de de ihalesinin yapılacağı söylenen 5G ağlar ile doğrudan bağlantılı. Daha fazla trafiğin daha yoğun veri akışı getirmesi de veri güvenliği ve gizlilik konularını ön plana çıkartmasına neden oluyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.