Apple, kayıp bildirimi yapılan iPhone modellerinin tamirini gerçekleştirmeyecek

Apple, çalışanlarına gönderdiği bir not ile birlikte kendi mağazalarında ve yetkili servis sağlayıcılarında daha önce kayıp olarak raporlanan iPhone modellerinin tamirinin gerçekleştirilmesine izin vermeyeceğini duyurdu.
Apple, kayıp bildirimi yapılan iPhone modellerinin tamirini gerçekleştirmeyecek

iPhone modelleri ile birlikte milyonlarca kullanıcıya ulaşan Apple, tamir politikasına önemli bir değişikliğe gidiyor. MacRumors tarafından paylaşılan yeni bilgilere göre Apple, çalışanlarına gönderdiği bir not ile birlikte kendi mağazalarında ve yetkili servis sağlayıcılarında daha önce kayıp olarak raporlanan iPhone modellerinin tamirinin gerçekleştirilmesine izin vermeyeceğini duyurdu.

Bugüne kadar kayıp olarak raporlanan iPhone modellerinin tamiri konusunda herhangi bir engel bulunmuyordu. Çalıntı olabilecek iPhone modellerinin tamirinin yapılmasına engellemek adına bu kararı alan Apple, tamiri gerçekleştirecek olan çalışana iPhone modelinin kayıp olarak raporlandığı ile ilgili bir bildirim gönderecek.

Söz konusu kayıp raporları GSMA sistemi üzerinden kontrol edilecek. ABD'de kayıp veya çalıntı durumları polise bildirildiğinde cihazın seri numarası, GSMA sisteminde içinde işaretleniyor. Kısacası cihazlar için kayıt bildirimi olup olmadığı GSMA sistemi üzerinden takip edilebiliyor.

GSMA sisteminin yanı sıra ise Bul (Find My) uygulaması üzerinden kayıp moduna alınan cihazların tamirinin Apple mağazaları ve yetkili servis sağlayıcılarında gerçekleştirilmeyeceğini de ekleyelim.

Şu an için Apple tarafından konu ile ilgili herhangi bir resmi açıklamanın bulunmadığını da ekleyelim. ABD'de başlaması beklenen bu değişikliğin diğer ülkelere gelip gelmeyeceğini ise zaman gösterecek. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.