Meta, AppsFlyer'ın SKAdNetwork sıralamasında zirveye yerleşti

AppsFlyer'ın paylaştığı verilere göre, Meta reklamları SKAdNetwork (SKAN) Index'inde ilk sırada yer alıyor. Meta'yı, ikinci sırada TikTok ve üçüncü sırada AppLovin takip ediyor.
Meta, AppsFlyer'ın SKAdNetwork sıralamasında zirveye yerleşti

AppsFlyer bu hafta mobil reklam kaynaklarını değerlendirdiği Performance Index raporunun 14.cü sayısını yayımladı. Rapor, Apple'ın Uygulama Takibi Şeffaflığı (ATT) uygulamasının ardından mobil reklamcılığın nasıl etkilendiğini de ölçümledi. 

Rapor, 2021'in Temmuz ayından Aralık ayına kadar olan süreçte 610 medya kaynağı, 25 milyar indirme ve 18 binden fazla indirmeyi inceliyor. SKAN Index ise 32 medya kaynağından ve 1800'dan fazla ugyulamadan gelen 240 milyon "postback"i kapsıyor. 

Şirketin paylaştığı verilere göre; Meta reklamları, SKAdNetwork (SKAN) Index'inde ilk sırada yer alıyor. Meta'yı, ikinci sırada TikTok ve üçüncü sırada AppLovin takip ediyor. Sıralamanın oyun segmentindeki uygulama içi satın almaları kapsadığını eklemekte fayda var. Ayrıca TikTok For Business'ın 2021'de yayınlanan ilk SKAN Index'inde ilk sırada yer aldığını belirtelim. 

Oyun dışı uygulamalar kapsamında SKAN Index'e baktığımızda ise Twitter'ın ikinci, Google'ın üçüncü sırada yer aldığını görüyoruz. 

Rapordaki verilere göre Meta, küresel olarak Android ve iOS cihazları kapsayan IAP Index (Uygulama içi satın alma) ve Remarketing Index (yeniden hedefleme) başlıklarında ilk 3'e girmeyi başarıyor. Google ise oyun dışı uygulamalar için IAP ve etkileşim gücü sıralamalarında üçüncülüğü ile dikkat çekiyor. Şirket, gene olarak Yaşam ve Kültür kategorisinde ikinci sırada yer alıyor. 

Genellikle ABD'de kullanılan Snap'in oyun dışı uygulamalar için IAP güç ve hacim sıralamalarında dördüncü olarak konumlandığını görüyoruz. Geçmişte hazırlanan raporlarla kıyaslandığında Snap'in SKAN Endeksinde ilerleme kaydettiğini söylemek mümkün. 

AppsFlyer'ın paylaştığı verilere göre 2020'nin ikinci yarısı ile 2021'in ikinci yarısı kıyaslandığında toplam reklam bütçelerinin yüzde 25'inin iOS'tan Android'e kaydı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.