Yaratılan kimliklerle kişisel verilerin gerçek zamanlı olarak kontrol edilmesini sağlayan girişim: Cloaked

Cloaked ile bireyler, kişisel verilerini tarayıcı uzantılarından veya mobil cihazlarından ne zaman, nerede ve kimlerle paylaşacaklarını seçebiliyorlar.
Yaratılan kimliklerle kişisel verilerin gerçek zamanlı olarak kontrol edilmesini sağlayan girişim: Cloaked

Gizlilik son dönemin en önemli konularından biri, zira hemen hemen her gün veri sızıntısı, kimlik hırsızlığı gibi haberlerle karşılaşıyor ve artık internet dünyasında güvenliği nasıl sağlayacağımızı bilemiyoruz. Teknolojik gelişmelerin hayatlarımızı kolaylaştırdığı su götürmez bir gerçek, ancak gelişen teknoloji beraberinde gizlilik konusunda bazı sıkıntıları da getiriyor. Son dönemde kişiler kimliklerini internet hırsızlarına kaptırıyor, sosyal medya hesapları çalınan kişiler adına suçlar işlenebiliyor.

Daha önce bu konuyu detaylı bir şekilde ele almıştık ancak yine de özetlemek gerekirse şunu diyebiliriz; insanların hayatını kolaylaştırmayı hedefleyen teknoloji, bilinçsizce kullanıldığında kişilerin tüm hayatına mal olabiliyor. Bu kapsamda, kişilerin güvenliğini sağlamak adına birçok girişim hayata geçiriliyor. Boston merkezli Cloaked da bu girişimlerden biri. 

Kullanıcılar, verilerini ne zaman, nerede ve kimlerle paylaşacağını seçebiliyor

2020 yılında Arjun ve Abhijay Bhatnagar kardeşler tarafından kurulan Cloaked, bireylerin sınırsız, benzersiz kimliklerle kişisel verilerini gerçek zamanlı olarak kontrol etmelerini sağlayan bir gizlilik şirketi olarak faaliyet gösteriyor. Cloaked ile bireyler, kişisel verilerini tarayıcı uzantılarından veya mobil cihazlarından ne zaman, nerede ve kimlerle paylaşacaklarını seçebiliyorlar.

Bir uygulama ve tarayıcı uzantısı ile hizmet veriyor

Bir uygulama ve bir tarayıcı uzantısı olarak sunulan hizmet, herhangi bir online hizmete özgü olabilecek e-postalar, telefon numaraları, şifreler ve kredi kartı numaraları gibi gizlenmiş kimlikler oluştuyor. Cloaked, bir şifre yöneticisi gibi çalışıyor, ancak bir kullanıcının şifrelerini kaydetmek yerine, platform kişisel bilgileri oluşturuyor ve bunları gizlenmiş verilerle değiştiriyor. Cloaked'un akıllı ayarları, bireylerin her bir kimliğin nasıl çalıştığını kişiselleştirmesini ve özelleştirmesini kolaylaştırıyor. 

Cloaked, her kullanıcının tüm kişisel bilgilerinin saklandığı şifreli bir veritabanına sahip. Şirket, kişilere herhangi bir noktada yönetmek veya bilgileri silmek için anahtarları ve kontrolü veriyor, kişisel bilgileri en baştan beri tamamen gizli tutuyor.

25 milyon dolar yatırım aldı

Bugüne kadar Lux Capital, Human Capital, General Catalyst, Peter Thiel, Index Ventures, Next Play Ventures'tan Jeff Weiner, All Turtles, Khosla Ventures, Michael Ovitz ve Chainsmokers'ın Mantis Fund'ı gibi isimlerden yatırım alan Cloadked, son olarak da Seri A turda 25 milyon dolar yatırım aldı. Son turun liderliğini de Lux Capital ve Human Capital üstlendi. 

Cloaked'un şu anda hepsi uzaktan çalışan 26 kişilik bir ekibi bulunuyor. Şirket, aldığı yeni yatırımla öncelikle çalışan sayısını artırmayı hedefliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.