Instagram, sosyal meselelerin desteklenmesi için hashtaglere yeni özellikler ekliyor

Instagram hashtagler kapsamında test ettiği yeni bir özellik ile sosyal meselelere destek vermenizi kolaylaştıracağını duyurdu
Instagram, sosyal meselelerin desteklenmesi için hashtaglere yeni özellikler ekliyor

Instagram hashtagler kapsamında test ettiği yeni bir özellik ile sosyal meselelere destek vermenizi kolaylaştıracağını duyurdu. Yeni özellik kapsamında platformda belli bir hashtagi arattığınızda karşınıza yeni seçenekler çıkıyor. 

Bu seçenekler "Destekle", "Haberi yay" ve "Bağış kampanyası başlat" olarak öne çıkıyor. Hashtag sayfası üzerinde görülen bu iki düğme, farklı fonksiyonlara sahip. "Destekle" düğmesi ile sosyal mesele hakkında daha fazla bilgiye erişebiliyorsunuz. 

"Haberi yay" düğmesi ise hashtag sayfasını arkadaşlarınızla direkt mesaj olarak paylaşmanızı sağlıyor. "Bağış kampanyası başlat" düğmesiyle söz konusu sosyal meseleyi çözüme kavuşturmak için kurum adına bağış toplayabiliyorsunuz. 

Instagram paylaştığı blog gönderisinde uzun süredir hashtaglerin sosyal meseleleri keşfetmek için kullanıldığını dile getiriyor. Şirket, bu yeni özellikler ile kullanıcıların bundan böyle sosyal meseleleri destekelemek için harekete geçebileceğini belirtiyor. 

Instagram özelliği şu an için #BlackLivesMatter, #womensrights ve #climatecrisis hashtaglerinde test ediyor. Şirket, desteklediği bu ilk hashtaglerin seçiminde GLAADNAACPAdvancing Justice – AAJC, Hispanic Heritage Foundation, Othering and Belonging Institute ve IllumiNative kurumlarıyla birlikte ilerlediğini belirtiyor. 

Instagram özelliği geliştirmek için dernekler ve STK'lar ile çalışmaya devam edeceğini belirtiyor. Türkiye'de Instagram'daki hashtagler, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak, aile içi şiddeti önlemek ve SMA hastalarına destek olmak için yoğun bir şekilde kullanılıyor. Özellikle bağış kampanyası özelliğinin Türkiye'ye açılması, SMA'lı bebeklerin tedavisi için fon bulma problemine daha hızlı bir çözüm getirebilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.