Akıllı ev teknolojisi şirketi Span, 90 milyon dolar yatırım aldı

2018 yılında kurulan Span’ın ürettiği elektrik paneli kullanıcıların evdeki enerjiyi izlemesini aynı zamanda kontrol etmesini sağlıyor. ABD merkezli şirketin kuruluş amacı, evlerde daha rahat ve sürdürülebilir bir yaşam sağlamak.
Akıllı ev teknolojisi şirketi Span, 90 milyon dolar yatırım aldı

Önümüzdeki on yılın konusu ev elektrifikasyonu olacağı ve evlerde temiz enerjinin benimsenmesine yönelik teknolojik gelişmeler hızla yayılacağı konuşuluyor. Statista yaptığı bir araştırmaya göre 2022 yılında akıllı ev pazar hacminin özellikle Covid-19 pandemisinin etkisiyle bu sene 112 milyar dolar olması bekleniyor. Bu yüzden akıllı ev sektörü yatırımcıların yakın markajı altına alındı. 

Tam da bu noktada edindiğimiz bilgilere göre akıllı ev teknolojisi şirketi Span 90 milyon dolar yatırım aldı. Seri B finansman turu Fifth Wall Climate Tech ve Wellington Management tarafından yönetildi. Diğer yatırımcılar arasında Angeleno Group, FootPrint Coalition, Obsidian Investment Partners ve A/O PropTech yer aldı. Yeni gelen yatırım şirketin iş ve Ar-Ge süreçlerinin geliştirilmesinde kullanılacak. Şirket, şimdiye kadar 21 yatırımcıdan toplamda 133,8 milyon dolar yatırım aldı. 

Span'ın kurucu ve CEO'su Arch Rao, "Evlerin karbondan arındırılmasını basitleştiren ürün gamımızı genişletmek hedeflerimiz arasında yer alıyor" diye konuşuyor.

2018 yılında kurulan Span’ın ürettiği elektrik paneli kullanıcıların evdeki enerjiyi izlemesini aynı zamanda kontrol etmesini sağlıyor. ABD merkezli şirketin kuruluş amacı, evlerde daha rahat ve sürdürülebilir bir yaşam sağlamak. Daha önce Tesla'da çalışmış olan Arch Rao tarafından kurulan şirket, Alexa ses entegrasyonunu da sahip. Span önümüzdeki beş yıl içinde ev sahiplerine erişimini daha da genişleterek yeni ürün teklifleri geliştirmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.