NVIDIA, 2 boyutlu fotoğrafları 3 boyutluya çeviren Instant NeRF teknolojisini tanıttı

Instant NeRF olarak adlandırılan yeni teknolojinin en hızlı NeRF tekniği olduğu söylendi. Üç boyutlu sahneleri yalnızca birkaç saniyede oluşturabileceği kaydedildi.
NVIDIA, 2 boyutlu fotoğrafları 3 boyutluya çeviren Instant NeRF teknolojisini tanıttı

Oyunculara yönelik grafik işlemciler (GPU), mobil cihazlar ve otomotiv pazarı için yongada sistemler (SoC) üreten NVIDIA, 2 boyutlu fotoğrafları 3 boyutluya çeviriyor. Yani iki boyutlu bir görüntüyü milisaniyeler içinde üç boyutlu sahneye dönüştürüyor.

GDC 2022 etkinliğinde tanıtılan ve Instant NeRF olarak adlandırılan yeni teknolojinin en hızlı NeRF tekniği olduğu söylendi. Üç boyutlu sahneleri yalnızca birkaç saniyede oluşturabileceği kaydedildi. Şirket, bu yöntemle Polaroid ikonu ve pop art akımının en önemli temsilcilerinden biri olarak kabul edilen Andy Warhol’un efsanevi fotoğrafı yeniden üretti. 

NVIDIA’da grafik araştırmalarından sorumlu başkan Yardımcısı David Luebke, Instant NeRF'in üç boyutlu yakalama ve paylaşmanın hızını, kolaylığını ve erişimini büyük ölçüde artırdığını belirtiyor. 

Şirketin ürettiği bu teknolojinin kullanım alanı oldukça geniş. NVIDIA, Instant NeRF’nin sanal dünya için avatar oluşturmak, video konferans katılımcılarını ve ortamlarını 3D olarak yakalamak veya 3D dijital haritalar için sahnelerini yeniden oluşturmak için kullanılacağı kaydedildi. 

Geçen Ocak ayında Nvidia Metaverse alanına yönelik olarak kendi geliştirdiği Nvidia Omniverse platformunu CES 2022'de Omniverse 1.0 sürümünü ve ücretsiz versiyonunu tanıtmıştı. Beta sürümünü geride bırakarak 1.0 sürümünü yayınlayan Omniverse, mühendisler ve içerik üreticilerin adım adım "metaverse"ü geliştirmesini sağladığı söylenmişti.  Omniverse, genellikle Pixar'ın animasyon filmler yapmak için kullandığı açık kaynaklı Universal Scene Description (USD) formatından faydalanıyor. Bu format genelde 3D uygulamalar arasında geçiş için kullanılıyor   

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.