Hiperspektral görüntüleme teknolojisi odaklanan Pixxel, 25 milyon dolar yatırım aldı

İki genç girişimci Awais Ahmed ve Kshitij Khandelwal tarafından faaliyete geçen şirket, dünyanın hiperspektral görüntülemesi üzerine çalışıyor.
Hiperspektral görüntüleme teknolojisi odaklanan Pixxel, 25 milyon dolar yatırım aldı

Geçen hafta hiperspektral görüntüleme teknolojisi üreten Plotlogic'i yazmıştık. Şirketin Innovation Endeavors liderliğinde aldığı 18 milyon dolar yatırım alan şirketin madencilik alanında çalıştığını ve geliştirdiği teknolojinin yer altı kaynağının tespit edilmesinde kullanıldığını söylemiştik. 

Bugün bu alanda yeni bir yatırım haberi daha geldi. Edindiğimiz bilgilere göre; hiperspektral görüntüleme teknolojisi odaklanan Pixxel, 25 milyon dolar yatırım aldı. A Serisi yatırım turu; Jordan Noone, Seraphim Space Investment Trust Plc, Lightspeed Partners, Blume Ventures ve Sparta LLC'nin katılımıyla Radical Ventures tarafından yönetildi. 2019'da kurulan şirket, şimdiye kadar 16 yatırımcıdan 8 milyon dolar yatırım aldı.

ABD ve Hindistan'da merkezi bulunan girişim, uzaydan veri toplamaya odaklanıyor. Henüz 20'li yaşlarının başında olan  iki genç girişimci Awais Ahmed ve Kshitij Khandelwal tarafından faaliyete geçirildi. Pixxel, dünyanın hiperspektral görüntülenmesi üzerine çalışıyor. Bunun için mikro uydular geliştiren şirket, 2019 yılında kuruldu. Yapay zeka destekli uydular, gerçek zamanlı veri sağlıyor. Bu veriler  özellikle tarım ve madencilik alanında kullanılıyor. Pixxel, 2023'ün sonuna kadar 36 uydudan oluşan bir 'takımyıldızı' inşa etmeyi planlıyor.

Hiperspektral görüntü işleme önemli bir araştırma alanı olarak karşımıza çıkıyor. Bu görüntüleme teknolojisi son yıllarda kontrol, endüstri, tıp, geri dönüşüm ve uzaktan algılama gibi alanlardaki giderek artan kullanımı arttı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.