3 boyutlu tasarımlar için iş birliği aracı: Spline

Tasarım yapan kişi ve ekiplerin bir arada çalışabilmesine odaklanan bir çözüm olarak karşımıza çıkan Spline, sunduğu 3 boyutlu tasarım seçeneği ile ön plana çıkıyor. 
3 boyutlu tasarımlar için iş birliği aracı: Spline

Pandemi nedeniyle pek çoğumuzun evlerden çalıştığı bugünlerde, dijital iş birliği araçları her zaman olduğundan daha değerli hale geldi. Tasarım yapan kişi ve ekiplerin bir arada çalışabilmesine odaklanan bir çözüm olarak karşımıza çıkan Spline, sunduğu 3 boyutlu tasarım seçeneği ile ön plana çıkıyor.  

2020 yılında Alejandro León tarafından ABD'de kurulan Spline, 3 boyutlu tasarımlar üzerinde çalışan ekiplerin gerçek zamanlı olarak birlikte çalışmalarına olanak tanıyor. Spile'a kayıt olduktan sonra takım oluşturabilir ve dilediğiniz kişileri bu takıma ekleyebilirsiniz.

Spline ile yapılabilecekler arasında 3 boyutlu sahneler ve modeller oluşturma, oluşturulan modellere animasyonlar ekleme ve 3 boyutlu heykel yapımı yer alıyor.

Kısacası tasarım ekipleri için 3 boyut teknolojisini destekleyen bir iş birliği aracı olan Spline, geçtiğimiz yılın Nisan ayında NXTP Ventures, GE32 Capital, Y Combinator ve Chapter One Ventures'tan tohum yatırım da aldı. Spline'ın ne kadar yatırım aldığı ise açıklanmadı. 

Hem 2 hem de 3 boyutlu tasarım çalışmalarının yapılmasına olanak tanıyan Spline, 3 boyutlu tasarımların oluşturulmasını çok daha kolay bir hale getirerek rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor. Spline içinde otomatik kayıt özelliğinin yer aldığını da belirtelim. 

macOS (m1), macOS (intel), Windows ve Linux için uygulama desteği sunan Spline, internet tarayıcıları aracılığı ile de kullanılabiliyor. Tamamen ücretsiz olarak sunulan Spline'a buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.