Easycep, 100 milyon dolar değerleme üzerinden 11 milyon dolar yatırım aldı

Easycep tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 11 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu yatırımın 100 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleştiğini de ekleyelim.
Easycep, 100 milyon dolar değerleme üzerinden 11 milyon dolar yatırım aldı

Yenilenmiş elektronik ürünler için yerli bir pazar yeri olarak karşımıza çıkan Easycep'i ilk olarak 2021 yılının Mart ayında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz yılın Nisan ayında ise 9 milyon TL tohum yatırım alan Easycep, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Easycep tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 11 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu yatırımın 100 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleştiğini de ekleyelim. Yatırım turu Re-Pie Portföy’ün, EasyCep için kurduğu GSYF (Girişim Sermayesi Yatırım Fonu) liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turuna Colendi de katıldı

11 milyon dolarlık yatırımın 6 milyon dolarlık kısmının Re-Pie Portföy'den geldiğini de belirtelim. Yatırım turuna, Re-Pie Portföy haricinde ise Colendi ve PlatformXIT de katıldı. 

2018 yılında Mehmet Akif Özdemir ve İsmail Dinçer tarafından kurulan Easycep, Ticaret Bakanlığı’ndan 2021 yılında aldığı lisans ile akıllı telefonlar başta olmak üzere tüketici elektroniği yenileme ve satışı alanında aktif bir şekilde faaliyet gösteriyor. EasyCep, farklı kanallar üzerinden topladığı cihazları yenileyerek 1 yıl garanti ile yine aynı kanallardan satışa sunuyor.

Şirketlerinin ulaştığı değerleme rakamı ve aldığı yatırım tutarının, yenilenmiş elektronik cihaz sektörünün Türkiye ve dünyadaki büyüme potansiyelini ortaya koyduğuna dikkat çeken EasyCep CEO’su Mehmet Akif Özdemir, yeni kaynağı daha çok insanı yenilenmiş elektronik cihazla tanıştırmak ve iş modelini başka ülkelere taşımak için kullanacaklarını da paylaştı.

EasyCep’in iş modeli ve sağladığı katma değer ile her kesime hizmet ettiğinin altını çizen Re-Pie Genel Müdürü Alim Telci, yatırımcılarına böyle bir ürün sunabildikleri için mutlu olduklarını aktardı.

Yenilenmiş cihazlara verilen taksit imkânı, Colendi’nin kredi skorlama algoritması ve şimdi al sonra öde özelliği (buy now pay later) ile birlikte hayata geçirecekleri platformlarında birçok yeni özelliği de ilk kez kullanıcılarına sunacaklarını belirten Colendi CEO’su Bülent Tekmen, stratejik ortak oldukları EasyCep ile uluslararası pazarlarda birlikte hareket ederek büyüyeceklerini de dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.