Son 3 ay içindeki halka arzlarda öne çıkan detaylar

Geçen sene gördüğümüz yüksek miktarlarla kıyasladığımızda çok geride olan halka arzlarda artış beklentisi olmakla birlikte 2021'deki yüksek büyümenin altında kalacak gibi görünüyor.
Son 3 ay içindeki halka arzlarda öne çıkan detaylar

2021 senesindeki halka arzlar rekor seviyelere yükselerek neredeyse 600 milyar $'lara dayanmıştı. Teknoloji ve sağlık şirketleri ile SPAC'ların sıklıkla görüldüğü 2021'de global çaptaki düşük faiz oranları ve aşıların hızlanması ile gelen rahatlama sayesinde iyi bir sene yaşanmıştı. 

Geçen sene gördüğümüz 3.000'e yakın halka arz, sadece büyük pazarlarda değil dünyanın her yerinden gelen haberlerle yükselmişti. Bu sene başı itibariyle ekonomik koşullarda global çapta görülen sıkıntılar, Rusya - Ukrayna savaşı, farklı varyantların yükselmesi, hammaddelerdeki tedarik krizi gibi konuların daha çok ön plana çıkması ile halka arzlar ve SPAC'lar konusunda nasıl bir sene izleneceği merak konusu. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.