Google destekli Glance, Gambit satın alması ile oyunlarına NFT katmanı ekleyecek

Google tarafından desteklenen Glance, Hindistan merkezli Gambit'i satın aldı. Şirket, içerik üreticiler tarafından üretilen NFT'ler ile "oynadıkça kazan" ve "oynadıkça sahiplen" modellerini hayata geçireceklerini açıkladı. 
Google destekli Glance, Gambit satın alması ile oyunlarına NFT katmanı ekleyecek

Google tarafından desteklenen Glance, Hindistan merkezli Gambit'i satın aldı. Satın almann finansal detayları henüz açıklanmadı. Şirket, bu satın alma ile mobil oyun ödüllerini NFT'lerle buluşturmayı planlıyor. 

Bu arada Hindistan Telekom devi Jio Platforms'un şubat ayında Glance'e 200 milyon dolar yatırım yaptığını hatırlatalım. Jio Platforms'un yüzde 7,73 oranında hisse sermayesinin 4,5 milyar dolarlık bir anlaşma ile Google tarafından satın alındığını da belirtmekte fayda var.

Glance'in faaliyet alanı 

2019 yılında kurulan Glance, kilit ekranında sosyal medya içerikleri, haberler ve casual oyunlar sergileyerek yeni bir internet kullanımı deneyiminin kapılarını araladı. Yapay zeka desteğiyle kişiselleştirilmiş kilit ekranında kişiselleştirilmiş içerikler sunan Glance, 400 milyon akıllı telefonda çalışıyor.  Girişim, InMobi Group'un yan şirketi olarak faaliyet gösteriyor. Glance'İn yatırımcıları arasında Google ve Jio Platforms'un yanı sıra Mithril Capital de yer alıyor. Şirketin değerlemesi ise 1.7 milyar dolar olarak öne çıkıyor. 

Gambit'in faaliyet alanı

2015 yılında Yashashvi Takallapalli, Gaurav Konar, Ranaveer Sankieneni ve Deepak Venkatramani tarafından kurulan Gambit Sports, Fantezi sporları, poker ve remi gibi gerçek parayla oynanan oyunlara ev sahipliği yapıyor.

Şirket bu oyunların yanı sıra canlı bilgi yarışması ve hyper casual oyunlar sunan çok oyunculu bir oyun uygulaması olan Nostragamus'u (Nostra Pro) geliştirdi.

Nostragamus üzerinde 100 milyondan fazla oynanan oynandığını ve platformun 10 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya ev sahipliği yaptığını belirtelim. 

Hindistan oyun pazarında web3 rüzgarı

Bu arada Hindistan pazarında web3 oyunlarına gösterilen ilgi artmaya devam ediyor.  Fantezi sporlarına odaklanan Dream11, 100 milyon dolara NFT girişimi Rario' yüzde 30 ila 40'lık hissesini almak için harekete geçti. Sequoia Capital'in Hindistan kolu tarafından desteklenen NFT girişimi ise FanCraze, ICC ile yeni bir iş birliğine adım atmaya hazırlanıyor. 

Satın alma Galnce'i nasıl etkileyecek? 

Glance'in COO'su Piyush Shah, Glance'in kilit ekranında interaktig oyun deneyimleri sunarken, içerik üreticiler tarafından üretilen NFT'ler ile "oynadıkça kazan" ve "oynadıkça sahiplen" modellerini hayata geçireceklerini açıkladı. 

Gambit'in kurucu ortağı Yashashvi Takallapalli ise yaptığı açıklamada Gambit satın alması ile Glance'teki oyuncu sayısını gelecek yıl iki katına çıkarmayı planladıklarını dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.