Dijital sağlık şirketi Osso VR, 66 milyon dolar yatırım aldı

2016 yılından bu yana faaliyet gösteren şirket, daha önce Industrial Light and Magic, Electronic Arts, Microsoft ve Apple'da çalışmış bir ekip tarafından yönetiliyor. 
Dijital sağlık şirketi Osso VR, 66 milyon dolar yatırım aldı

İnsan vücudunda olan olayların eğitim, tanı koyma ve tedavi amacıyla modellenmesi oldukça önemli. Simülasyon sistemleri, hastalarla olan iletişimi, tıbbi tanı ve tedavide bilgisayar yazılımlarının yetkinliğini ile bu sorunu ortadan kaldırıyor. Öğrencilere gerekli becerileri ve deneyimleri katan yenilikçi bir yaklaşım, dünya çapında hastanelerde giderek daha fazla kullanılmaya başlandı. Bir taraftan eğitim hizmetleri sektörünün büyüklüğünün 5 milyarlık dolar olduğu tahmin ediliyor. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre cerrahi eğitim platformu Osso VR 66 milyon dolar yatırım aldı. Tur, Signalfire, GSR Ventures, Tiger Global Management ve Kaiser Permanente Ventures'ın katılımıyla Oak HC/FT tarafından yönetildi. Yatırım, iş süreçlerini geliştirmek için kullanılacak. Şirket, kurulduğundan beri 109,2 milyon dolar yatırım aldı. 

Oak HC/FT'nin ortağı Vig Chandramouli, "Osso, tüm cerrahi eğitim ve sürekli eğitim için iyi bir konumda...  Tutkulu ve kararlı ekiple birlikte çalışmaktan heyecan duyuyoruz" ifadelerini kullandı. 

Osso VR Harvard'dan mezun ortopedi cerrahı Justin Barad tarafından kuruldu. 2016 yılından bu yana faaliyet gösteren şirketin ürünleri, şu anda 20 ülkede 11'den fazla eğitim hastanesi tarafından kullanılıyor. Osso VR, ilk kurulduğu yıllar, ortopedi alanına odaklanmıştı.

Ancak geliştirdikleri teknoloji sayesinde hastalara ve doktorlara değer katmak amacıyla faaliyet alanını çeşitlendirdi. Osso, daha önce Industrial Light and Magic, Electronic Arts, Microsoft ve Apple'da çalışmış bir ekip tarafından yönetiliyor. Şirket, 3 boyutlu alanda yeni tıbbi cihazlarla etkileşime girerek dijital kadavra üzerinden uygulamasına olanak sağlıyor.

Osso, geçen Temmuz ayında 27 milyon dolar yatırım almıştı. GSR Ventures liderliğinde yapılan yatırım turuna; SignalFire, Kaiser Permanente Ventures ve Anorak Ventures katılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.