Apple, iPhone ve iPad için abonelik modeli sunabilir

Abonelik modelini sadece yazılım servisleri özelinde kullanmak istemeyen Apple, donanım odaklı bir abonelik modeli de sunabilir.
Apple, iPhone ve iPad için abonelik modeli sunabilir

Abonelik modeli üzerinden ürün ve servis satışı, özellikle son birkaç yıldır oldukça popüler. Teknoloji ekosisteminin en önemli firmaları arasında yer alan Apple da Apple Music, Apple TV Plus, Apple News Plus, Apple Fitness Plus ve Apple Arcade gibi servislerini abonelik modeli üzerinden kullanıcılarına sunuyor.

Abonelik modelini sadece yazılım servisleri özelinde kullanmak istemeyen Apple, donanım odaklı bir abonelik modeli de sunabilir. Bloomberg tarafından paylaşılan yeni bilgilere göre Apple, iPhone ve iPad gibi popüler donanım ürünlerini abonelik modeli aracılığı ile müşterilerine ulaştıracak. 

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman'a göre Apple, söz konusu donanım abonelik servisini önümüzdeki yıl kullanıma sunabilir. Apple'ın farklı yazılım servislerini abonelik paketleri içinde bir araya getiren Apple One'ı tanıttığını 2020 yılının Eylül ayında sizlere aktarmıştık. 

Apple tarafından iPhone ve iPad modelleri için sunulması planlanan donanım odaklı abonelik modeli de çeşitli yazılım servisleri ile birlikte bir paket olarak Apple One'a eklenebilir. Donanım abonelik modelinin fiyatı ve özellikleri ile ilgili ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre ise donanım abonelik modelinin yeni ürün tanıtıldığında yeni ürüne geçme gibi bir özelliği de olacak. Kısacası Abonelik modeli üzerinden iPhone 13 kullanan bir kullanıcı, iPhone 14 çıktığında direkt olarak bu modele geçiş yapabilecek. 

Apple'ın gelirlerinin en büyük kısmını hala iPhone satışlarının oluşturduğunu da hatırlatalım. iPhone odaklı yeni abonelik modeli ile birlikte Apple için yeni bir gelir kapısı da oluşmuş olacak. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.