Kadın sağlığına odaklanan Alife Health, 22 milyon dolar yatırım aldı

2020 yılında yola çıkan Alife, tüp bebek tedavisi için kişisel veri topluyor. Kişiselleştirilmiş doğurganlık verileriyle süreci klinik olarak destekliyor. Amaç, yapay zeka teknolojisiyle bu alandaki başarı oranını yükseltmek. 
Kadın sağlığına odaklanan Alife Health, 22 milyon dolar yatırım aldı

Kadın sağlığını odağına alan girişimlerin yani FemTech sektörünün 2027 yılına kadar 60 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu terim, kadın sağlığı üzerine geliştiren teknolojilerinin tamamını tanımlamak için kullanılıyor.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre; bu alanda faaliyet gösteren Alife Health, 22 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu Lux Capital, Union Square Ventures ve Maveron tarafından yönetildi. Bu, ABD merkezli girişimin geçen sene aldığı 9,5 milyon dolarlık yatırımından bir sene sonra geldi.

Yatırım anlaşmasının bir parçası olarak şirketin yönetim kuruluna Union Square'den Rebecca Kaden ve Maveron'dan Anarghya Vardhana katılacak. Yeni yatırım şirketin Ar-Ge süreçlerinin geliştirilmesi için kullanılacak. 

2020 yılında yola çıkan şirket, tüp bebek tedavisi için kişisel veri topluyor. Kişiselleştirilmiş doğurganlık verileriyle süreci klinik olarak destekliyor. Amaç, yapay zeka teknolojisiyle bu alandaki başarı oranını yükseltmek. 

Şirketin henüz piyasaya çıkmamış ürünleri bulunuyor. Bunlar arasında öne çıkan uygulama Stim Assist... Yumurtalık döllenmesi sırasında yumurta alma sürecinde doğru karar vermelerine yardımcı oluyor. Şirket, mobil uygulamasını da yıl içinde piyasaya sürmeyi planlıyor.

Bu alanda yapay zeka kullanan tek şirket Alife değil. Overture Life, 2021'de15 milyon dolar aldı. Royal Philips ise kişiselleştirilmiş doğurganlık tedavisi için yeni dijital araçlar geliştirmek için ilaç şirketi Merck ile birlikte çalıştığını duyurdu.

Bir taraftan geçen Ağustos ayında ünlü televizyoncu Oprah Winfrey'in de yatırımcıları arasında bulunduğu kadın sağlığı ve sosyal yardım platformu Maven Clinic, 110 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. Bu yatırımla toplam fon miktarını 200 milyon doların üzerine çıkarmıştı. Tur, Dragoneer Investment Group ve Lux Capital tarafından yönetilmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.