Japon araç üreticisi Suzuki, elektrikli araçların üretimi için Hindistan'a 1,3 milyar dolar yatırım yapacak

Suzuki, elektrikli araçların üretimi için Hindistan'a 1,3 milyar dolar yatırım yapacak. Elektrikli araçların imalatı 2025'e kadar başlayacak.
Japon araç üreticisi Suzuki, elektrikli araçların üretimi için Hindistan'a 1,3 milyar dolar yatırım yapacak

Elektrikli otomobil üretiminde rekabet devam ediyor. Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) Küresel Elektrikli Taşıt Görünümü 2020 Raporu'na göre dünya genelindeki elektrikli araba sayısı 7 milyon 200 bine yükseldi. Rekabetin gerisinde kalmak istemeyen araç üreticileri elektrikli araç teknolojisine yatırım yapmaya devam ediyor. 

Japon araç üreticisi Suzuki de bunlardan biri...  Şirket, elektrikli araçların üretimi için Hindistan'a 1,3 milyar dolar yatırım yapacak. Suzuki yetkilileri elektrikli araçların imalatının 2025'e kadar başlayacağını duyurdu. Bir taraftan batarya üretimi de yapmayı hedefleyen şirket, yeni tesisin inşaatını bu sürede tamamlanacağını açıkladı.

Bir taraftan Suzuki'nin Hindistan'ın batısındaki Gujarat ve kuzeyindeki Haryana bölgelerinde fabrikaları bulunuyor. Japon Başbakanı Kişida Fumio'nun Hindistan ziyaretinde imzalanan mutabakatla ilgili bilgi paylaşıldı. Aynı zamanda  Fumio, beş yıl içinde Hindistan'a 42 milyar dolar yatırım yapacaklarını da açıkladı. 

Koronavirüs salgınıyla başlayan yarı iletken çip krizi, otomotiv sektörünü etkiledi. Geçen hafta BMW CTO'su Frank Weber'in yaptığı basın toplantısında Bavyeralı markanın en çok başarı beklediği i4'ün üretimine bu yılın ortasında başlayacağını açıklamıştı. Ancak aracın 2021 yılının Kasım ayında üretime girmiş olması bekleniyordu.

Kasım ayında şirket, otomobil araç teslimatları yılın üçüncü çeyreğinde yarı iletken kıtlığı nedeniyle yüzde 12,2 gerilemişti. Şirket yetkilileri “Yarı iletken bileşenlerin tedarik durumunun zor kalmasını bekliyor. BMW Group şimdiye kadar bu darboğazların etkisini azaltmış edebilmiş olsa da önümüzdeki aylarda satışların etkilenme olasılığı göz ardı edilemez” diye konuşmuştu.

Geçen hafta Porsche, gelecek yıl küresel elektrikli şarj istasyon ağını oluşturmaya başlayacağını açıklamıştı. Şirket yöneticileri tarafından Porsche markalı ilk şarj noktalarının gelecek yıldan itibaren Almanya, İsviçre ve Avusturya'da  kurulacağı söylenmişti. Ama yetkililer inşa etmeyi planladığı istasyonların sayısı veya maliyetleri hakkında bilgi paylaşmamıştı. Porsche'nin öncelikle Avrupa pazarına odaklanacağını daha sonra Çin ve ABD'ye genişlemeyi planladığı açıklanmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.