Glimpse'den Google Trendler için analiz aracı: Google Trends Supercharged

Glipmse tarafından piyasaya sürülen Google Trends Supercharged, Google Trendler'i daha detaylı bir hale getiriyor, sunduğu analizler ile kullanıcıya fayda sağlıyor.
Glimpse'den Google Trendler için analiz aracı: Google Trends Supercharged

Google Trendler, hem markalar için hem de sadece meraklılar için fazlasıyla ilgi çekici bir ürün. Her yılın sonunda "acaba bu sene en çok neler aratılmış, insanlar neyi konuşmuş" sorularının cevaplarını istatistiklerle bize sunan Google Trendler, her ne kadar başlı başına merak uyandırsa da uygulama geliştiricisi Glipmse tarafından piyasaya sürülen Google Trends Supercharged, Google Trendler'i daha detaylı bir hale getiriyor, sunduğu analizler ile kullanıcıya fayda sağlıyor.

Google Trendler için detaylı analizler sunuyor

Google Trends Supercharged, bir Google Chrome eklentisi. Eklentiyi aktifleştirip Google Trendler sayfasını açtıktan sonra Glimpse seçeneğini de aktif ederseniz Google Trendler'de herhangi bir arama yaptığınızda daha detaylı sonuçlarla karşılaştığınızı göreceksiniz. Google Trends Supercharged, yalnızca 0-100 dizini yerine mutlak arama hacmi sayıları sunuyor; potansiyel eğilimler hakkında uyarılar ayarlanmasına imkan sağlıyor. Yani bir şey, şey diyorum çünkü bu bir kavram da olabilir marka da olabilir hatta bir ünlü isim bile olabilir, popüler olmadan önce onun trend olabilme potansiyeli için uyarı ayarlanabiliyor. Bunun için tahmin araçları kullanılıyor.

Konuların hangi sosyal mecrada, ne kadar konuşulduğunu görmek mümkün

Google Trends Supercharged ile bir konunun tam olarak nerede, yani Twitter, TikTok, YouTube, Instagram gibi sosyal medya kanallarında, konuşulduğunun görülmesini sağlıyor. Eklenti, aradığınız anahtar kelimenin yanında tüketicilerin ne aradığını görmenize de yardımcı oluyor. Örneğin; "gluten free" kalıbını aradığınızda kullanıcıların bu kalıbın ardına getirdiği "diet, bread, dinner" tarzı kelimelerle yaptığı aramaları görebiliyorsunuz. 

Aramalar, Glimpse'in bilgi grafiğine dayalı olarak ilgili konuları görselleştiriyor ve böylelikle bir arama haritası oluşturulmasını sağlıyor. Google Trends Supercharged ayrıca belirli bir ürün için en yüksek hacimli ve en hızlı büyüyen markaları görmeye de yardımcı oluyor. Yani markaların rekabetinde kullanıcılara fayda sağlıyor. 

Ücretsiz planı, bireysel kullanıcılar için yeterli

Google Trends Supercharged'ın üç farklı planı bulunuyor. Ücretsiz bir planın yanı sıra aylık 29 dolara ya da aylık 479 dolara iki farklı plan bulunuyor. Bu planlar arasında böyle farkların olmasının nedeni de sunduğu ayrıcalıklar. Zira raporlar, ekip üyelerinin kullanımı gibi kalemler fiyatı artırıyor. Eğer sadece meraklı bir Google Trendler takipçisiyseniz sadece ücretsiz plan bile yeterli olacaktır. Zira diğer planlar kişilerden ziyade markalara hitap ediyor. 

Google Trends Supercharged'a buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.