Sağlık teknoloji girişimi Avive Solutions, 22 milyon dolar yatırım aldı

Avive, kalp ritmini analiz edebilme yeteneğine sahip taşınabilir şok cihazı geliştirdi. Geliştirdiği sistem, kullanıcıları olası bir durumda uyarıyor.
Sağlık teknoloji girişimi Avive Solutions, 22 milyon dolar yatırım aldı

Kalp ve damar hastalıkları Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) verilerine göre ölümlerin en yaygın sebeplerinden biri. Hatta yılda yaklaşık 18 milyon kişinin hayatını kaybetmesine yol açıyor.

Bu ölümlerin yüzde 70'i ani kalp durmasına bağlı olarak ortaya çıkıyor. Birkaç dakika içinde tedavi edilmediği zaman hızla ölüme yol açıyor. Bu noktada ani kalp durmasından sonraki 3-5 dakika içinde uygulanılabilen şok cihazı oldukça önemli. Bu müdahale, kişinin hayatta kalmasını sağlıyor. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre defibrilatör yani şok cihazı üreticisi Avive Solutions, 22 milyon dolar yatırım aldı. Tur, Questa Capital, Catalyst Health Ventures ve Laerdal Million Lives Fund tarafından yönetildi. 2017'de kurulan Avive, şimdiye kadar 33,5 milyon dolar yatırım aldı.  

Defibrilatör yani şok cihazı, kalbin normal dışı atımının tekrar normal kalp ritmine dönmesini sağlayan araç olarak biliniyor. ABD merkezli şirket bu konuya başka bir bakış açısı getiriyor.

Avive, kalp ritmini analiz edebilme yeteneğine sahip taşınabilir şok cihazı geliştirdi. Geliştirdiği sistem, kullanıcıları olası bir durumda uyarıyor. Acil durumlarda devreye giren cihaz, kullanıcıları kalp krizi geçiren bir kişiye yönlendiriyor. Ayrıca tedaviyi iyileştirmek amacıyla sağlık görevlilerine ve diğer sağlayıcılara hastanın durumuyla ilgili veri topluyor.

Cihaz, henüz FDA tarafından onaylanmadı. Onayı heyecanla beklediklerini belirten şirketin kurucu ortaklarından ve aynı zamanda CEO Sameer Jafri, acil müdahale olgusunun paradigmasını değiştirmeyi hedeflediklerini belirtiyor ve ekliyor: "Hayatta kalma şansını büyük ölçüde artırıyor."

Geçen Şubat ayında kardiyoloji alanına odaklanan uzaktan hasta izleme platformu Story Health, 22,6 milyon dolar yatırım almıştı. Tur, Northpond Ventures ve B Capital Group tarafından yönetildi. Yatırım turuna LRVHealth ve mevcut yatırımcılar Define Ventures ve General Catalyst katılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.