Eski Opsgenie mühendislerinin kurduğu Resmo, 1,3 milyon dolar tohum öncesi yatırım aldı

Resmo tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 1,3 milyon dolar tohum öncesi yatırım aldı. Söz konusu 1,3 milyon dolarlık tohum öncesi yatırım, ScaleX Ventures ve melek yatırımcı Fatih Arslan'dan geldi.
Eski Opsgenie mühendislerinin kurduğu Resmo, 1,3 milyon dolar tohum öncesi yatırım aldı

DevOps ve SecOps ekipleri arasındaki boşluğu dolduracak bir ürün olarak karşımıza çıkan Resmo'yu ilk olarak geçtiğimiz yılın Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Opsgenie'den tanıdığımız Serhat Can ve Mustafa Akın tarafından 2021 yılında kurulan Resmo, yatırım aldığını duyurdu.

Resmo tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 1,3 milyon dolar tohum öncesi yatırım aldı. Söz konusu 1,3 milyon dolarlık tohum öncesi yatırım, ScaleX Ventures ve melek yatırımcı Fatih Arslan'dan geldi. Gerçekleşen yatırım ile birlikte ülkemizdeki yazılım ve girişim ekosisteminin önemli isimlerinden Berkay Mollamustafaoğlu'nun Resmo yönetim kuruluna katıldığını da ekleyelim.

Bulut ortamlarının günden güne büyümesi ve SaaS ürünlerinin operasyonda önemli yer tutması ile modern geliştirme ortamlarında oluşturulan kaynakların takibi, görünürlüğü ve güvenliğini sağlamak da oldukça zorlaştı. Tam da bu noktada devreye giren Resmo, tüm bulut ve SaaS kaynaklarını anlık olarak takip edip, güvenlik ve uyumluluk açığı varsa tespit edip, güvenlik takımlarının modern ortamlarda görünürlük almasını sağlıyor.

Topladığı tüm veriyi SQL ile sorgulanabilir hale de getiren Resmo, devops ve güvenlik takımlarının önemli değişiklerden haberdar olup, hızlı bir şekilde aksiyon alabilmesine olanak tanıyor. Resmo tarafından aktarılan bilgiler göre alınan yatırım, şirketin ekibine yeni isimler katması ve ABD pazarında büyümesine devam etmesi için kullanılacak.

Yatırım ile beraber çok yetenekli bir ekip kurduklarını ve ürünlerinin globalde kullanılması için ilk adımları attıklarını belirten Resmo kurucu ortağı ve CEO'su Serhat Can, ScaleX Ventures ile partner olmanın ve Berkay Mollamustafaoğlu'nun da hikayelerinin parçası olmasının onlar için çok değerli olduğunu dile getirdi. Can, OpsGenie'de edindikleri tecrübeler ile tekrar dünya çapında bir hikaye yazmak istediklerini de paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.