Reliance Retail, Clovia'nın çoğunluk hissesini 125 milyon dolara satın aldı

Reliance Retail tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, Clovia girişiminin yüzde 89'luk hissesi için 125 milyon dolar ödedi. Clovia'nın kalan yüzde 11 hissesi ise şirketin kurucuları ve yönetim kadrosu tarafından yönetiliyor.
Reliance Retail, Clovia'nın çoğunluk hissesini 125 milyon dolara satın aldı

Hindistan'ın en zengin insanı olan Mukesh Ambani tarafından yönetilen Reliance Retail'ın 2020 yılında pek çok büyük yatırım ve satın alma haberi ile karşımıza çıktığını sizlere aktarmıştık. Bugün Reliance Retail tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, yeni bir satın alma gerçekleştirdi.

Edindiğimiz bilgilere göre Reliance Retail, online iç giyim markası Clovia'nın çoğunluk hissesini satın aldı. Reliance Retail tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, Clovia girişiminin yüzde 89'luk hissesi için 125 milyon dolar ödedi. Clovia'nın kalan yüzde 11 hissesi ise şirketin kurucuları ve yönetim kadrosu tarafından yönetiliyor.

2012 yılında Neha Kant, Pankaj Vermani ve Suman Chowdhury tarafından Hindistan'da kurulan Clovia, platformu içinde 3 bin 500'ü aşkın ürün barındırıyor. Bugüne kadar toplamda 25,8 milyon dolar yatırım da alan Clovia'nın yatırımcıları arasında ise Mountain Partners, IvyCap Ventures, Ravi Dhariwal, Singularity Ventures, AT Capital, Golden Birch Investments ve She Capital bulunuyor.

Reliance Retail'ın geçtiğimiz yıllarda benzer yatırımlarla karşımıza çıktığını da hatırlatalım. Reliance Retail, daha önce yine iç giyim markaları olan Zivame ve Amante'yi de satın almıştı. 

Reliance Retail'ın tüketicilere en iyi değeri sunma konusunda her zaman ön saflarda yer aldığını belirten Reliance Retail Ventures direktörü Isha Ambani, stil, kalite ve tasarım odaklı iç giyim markası Clovia'yı potföylerine eklemekten mutluluk duyduklarını da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.