Yazılımcılarla teknoloji şirketlerini eşleştiren TalentGrid, 400 bin dolar yatırım aldı

Yazılımcılarla teknoloji şirketlerini, eforsuz ve hızlı bir şekilde eşleştiren İngiltere merkezli platform TalentGrid, yerli ve yabancı melek yatırımcıların katıldığı tohum öncesi yatırım turunda 400 bin dolar yatırım aldı.
Yazılımcılarla teknoloji şirketlerini eşleştiren TalentGrid, 400 bin dolar yatırım aldı

Yazılımcılarla teknoloji şirketlerini, eforsuz ve hızlı bir şekilde eşleştiren İngiltere merkezli platform TalentGrid, yerli ve yabancı melek yatırımcıların katıldığı tohum öncesi yatırım turunda 400 bin dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Nevzat Aydın, Orkhan Abdullayev, Kıvanç Semen, Thomas Regier, Mehmet Yılmaz, Joshua Cornelius, Tolga Önal, Kıvanç Müçek, Selçuk Gerger katıldı.

2019 yılında Ecem Korkmaz Gelal, Bahar Güneş Scigaj ve Erdem Gelal tarafından kurulan TalentGrid, çoğunluğu Türkiye’de öncelikli olmak üzere, Doğu ve Orta Avrupa’da da genişleyen bir yazılımcı ağına sahip. 2021 yılında remote çalışmanın hayatımıza girmesi ve globalde teknik yeteneklere olan talebin artmasıyla beraber müşteri portföyünü İngiltere, Almanya, Amerika, Fransa, Hollanda, Danimarka, Portekiz gibi ülkelere genişleten ekip, sahip olduğu yazılımcı ağını remote çalışma ve relokasyon opsiyonlarıyla bu ülkelerdeki onlarca şirket ile eşleştiriyor.

Müşteri portföyünün globalleşmesiyle beraber merkezini İngiltere’ye taşıyan TalentGrid, yatırımı da İngiltere şirketi üzerinden tamamladı.

Yatırım öncesi bootstrap ederek büyüyen 21 kişilik ekibin, yatırımla beraber ilk hedefi, yazılımcı ağını Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Polonya gibi ülkelerdeki yazılımcıları hedefleyerek Doğu ve Orta Avrupa’da genişletmek. Bununla beraber ürün geliştirmesini hızlandırarak eşleşme sürecini, hem şirket hem de yazılımcı deneyimi açısından çok daha pürüzsüz ve hızlı bir hale getirmek.

TalentGrid kurucu ortağı ve CEO'su Ecem Korkmaz Gelal, globalleşmeyle beraber 2021 yılında gelirlerini 3 kat büyüttüklerini belirtirken, 2022'nin ilk çeyreğinde bu gelirlerin yüzde 80’inden fazlasının ise döviz kaynaklı olduğunu da ekledi. Şu an platform üzerinde yapılan her 10 eşleşmeden 7’si ise Türkiye dışından şirketlerle yapılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.