Otomotiv sektöründe satın almalar sürerken farklı iş modelleri de öne çıkıyor

Otomotiv sektöründe büyük şirketlerle birlikte üreticiler tarafından yapılan M&A'ler görülmeye devam ediyor. Bu senenin beklentileri arasında yer alan artan M&A aktivitesinin farklı iş modelleri ile desteklenmesi bekleniyor.
Otomotiv sektöründe satın almalar sürerken farklı iş modelleri de öne çıkıyor

2019'dan beri biraz yavaşladığı görülen otomotiv sektöründeki satın alma ve birleşmeler, 2021 ortaları ve 2022 başı itibariyle gelişim çarkını ters yöne çevirmeye başladı. Aslında 2019'da ilk emarelerini gösteren üreticilerle diğer servis sağlayıcılar arasındaki anlaşmalar, geleneksel üreticilerin yeni teknolojilere uymayan inisiyatiflerini satmaları ve üreticilerin işlerini büyütmek ve teknolojik yeniliklere daha hızlı adapte olmak için iş birlikleri ya da diğer şirket satın almalarının sonucunu bu sene başından itibaren daha yoğun görmeye başladık. 

Geçtiğimiz senelerde FIAT, Volkswagen, General Motors gibi büyük üreticilerin satın alma haberlerini görmeye başlamıştık. 2021'den beri büyük otomotiv şirketlerinin yanında lojistik, araç içi teknolojiler, karavan, e-bisiklet gibi alternatif araçlar ve şehir içi mikro mobiliteye yönelik şirketlerin satın alma haberlerini daha çok almaktayız. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.