750 milyon dolar yatırım alan Ramp'ın değerlemesi 8,1 milyar dolara ulaştı

Alınan 750 milyon dolarlık yatırım ile birlikte ise Ramp girişiminin değerlemesi 8,1 milyar dolara ulaştı.
750 milyon dolar yatırım alan Ramp'ın değerlemesi 8,1 milyar dolara ulaştı

Şirket harcamalarının daha kolay bir şekilde takip edilebilmesi sağlayan bir çözüm geliştiren Ramp, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Ramp tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 750 milyon dolarlık oldukça büyük bir yatırım aldı.

Söz konusu 750 milyon dolarlık yatırımın 550 milyon dolarlık kısmının borç olarak alındığını da belirtelim. Alınan 750 milyon dolarlık yatırım ile birlikte ise Ramp girişiminin değerlemesi 8,1 milyar dolara ulaştı. Hızlı bir büyüme yaşayan Ramp, geçtiğimiz yılın Nisan ayında 125 milyon dolar yatırım alarak 1 milyar dolar değerleme barajını aşmıştı.

Ağustos ayında ise 300 milyon dolarlık yeni bir yatırım alan Ramp, değerlemesini 3,9 milyar dolar olarak açıklamıştı. 1 yıldan kısa bir süre içinde değerlemesini neredeyse 8 kat artıran Ramp'ın kısa vadede decacorna dönüşmesi ise sürpriz olmayacaktır.

Alınan 750 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Ramp'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 1,37 milyar doları aştı. 750 milyon dolarlık yatırım turu Founders Fund liderliğinde gerçekleşti. Yatırımın 550 milyon dolarlık borç kısmı ise Goldman Sachs (150 milyon dolar) ve Citi'den (300 milyon dolar) geldi.

D1 Capital Partners, Thrive Capital, Redpoint Ventures, Coatue Management, Iconiq, Altimeter, Stripe, Lux Capital, Vista Public Strategies, Spark Capital, Definition Capital, General Catalyst, Avenir Growth Capital, 137 Ventures ve Declaration Partners gibi önemli firmaların yatırım turuna katıldıklarını da ekleyelim. 

2019 yılında Eric Glyman, Gene Lee ve Karim Atiyeh tarafından New York'ta kurulan Ramp, sunduğu fiziksel ve sanal kartlar ile birlikte şirket çalışanlarının yaptığı harcamaların daha kolay bir şekilde takip edilmesini sağlıyor. Temelinde harcama konusunda bir yönetim platformu olarak hizmet veren Ramp, 2021 yılında gelirini neredeyse 10 katına çıkarmayı da başardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.