Mark Cuban'ın Metaverse odaklı yeni yatırımı: Oorbit

Birleşik Krallık merkezli Oorbit, Mark Cuban, Deadmau5 ve HOF Capital'den 5 milyon dolar yatırım aldı.
Mark Cuban'ın Metaverse odaklı yeni yatırımı: Oorbit

Birleşik Krallık merkezli Oorbit, Mark Cuban, Deadmau5 ve HOF Capital'den 5 milyon dolar yatırım aldı. 2022'nin sonlarına doğru piyasaya sürülmesi beklenen Oorbit, metaverse için etkileşimli bir eğlence platformu inşa etmeyi hedefliyor. 

Oorbit'in metaverse odağındaki deneyimleri ve sanal dünyaları tek bir yere toplayacak bir alt yapı üzerinde çalıştığını belirtelim. Böylece şirket, platformlara giriş bariyerlerini ortadan kaldırmayı hedefliyor. Bu noktada Oorbit'in metaverse'e odaklanan birbirinden farklı etkinlik, yaratıcı alan ve sanal oyunun giriş kapısı olarak konumlanacağını söylemek mümkün. 

Oorbit CEO'su Ash Koosha'nın aktardıklarına göre, şirket, Web3 ve metaverse'ün büyümesinde büyük rol oynayan blockchain, bulut tabanlı yayıncılık (cloud streaming), NFT'ler ve fintech gibi önemli teknolojilerin daha kolay anlaşılmasını amaçlıyor. Oorbit bu teknolojilerin tamamından faydalanacak. 

Şirket, platformunu hali hazırda kullanıcılar tarafından benimsenen tüm cihazlar tarafından erişilebilir hale getirmeyi hedefliyor.

Metaverse'ün hem kavramsal olarak hem de erişilebilirlik açısından kullanıcıların gözünde zaman zaman anlaşılması zor bir hal aldığını söyleyebiliriz. Şirketin hedefi tüm kullanıcıların kolayca kullanabildiği bir platform ortaya koymak. Bu platform üzerinden birbirinden farklı oyunlara geçiş yapmak, Metaverse fikrini gerçeğe taşımak için önemli bir adım olabilir. 

Oorbit'in sitesinde ödül programlarından ve her gün gerçekleşen güncellemelerden baasediliyor. Platform, kullanıcıların platforma erişmek için herhangi bir indirme ya da yükleme yapmaya ihityacı olmadığını belirtiyor. Ayrıca şirket, bu alanı geliştirimelerine yardımcı olaracak yazılım geliştiriciler arıyor. 

Mark Cuban Oorbit'in, gelişticilerin, yayıncıları ve markaların kolayca üretim yapıp, bu üretimleri yayınlayabildiği yenilikçi bir platform geliştirdiğini dile getiriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.