Google, büyük ekranlı ve katlanabilir ekranlı modeller için Play Store'da değişiklikler yapacak

Yapılacak olan değişikliklerin temel amacı ise hem büyük ekranlı telefon ve tabletlerin hem de katlanabilir ekranlı modellerin ekran büyüklüklerinden daha fazla yararlanarak aradıkları uygulamalara daha rahat bir şekilde ulaşabilmeleri.
Google, büyük ekranlı ve katlanabilir ekranlı modeller için Play Store'da değişiklikler yapacak

Akıllı telefon sektörünün geleceği olarak görülen katlanabilir telefonlar her geçen gün yeni bir örnek ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Büyük ekranlı ve katlanabilir ekranlı modellerin daha rahat bir şekilde kullanılabilmesi için uygulamaların ve işletim sistemlerinin de onlara özel olarak optimize edilmeleri gerekiyor.

Bu konu özelinde çalışmalar yapan Google, uygulama mağazası olan Play Store'da çeşitli değişiklikler yapmayı planlıyor. Yapılacak olan değişikliklerin temel amacı ise hem büyük ekranlı telefon ve tabletlerin hem de katlanabilir ekranlı modellerin ekran büyüklüklerinden daha fazla yararlanarak aradıkları uygulamalara daha rahat bir şekilde ulaşabilmeleri.

Google'ın geliştirici blogunda paylaşılan bilgilere göre şirket, uygulamaların nasıl sıralandığı, tanıtıldığı ve incelemelerin nasıl görüntülendiği gibi konularda değişiklikler yapacak. Uygulama incelemeleri konusunda önemli bir değişiklik yapacak olan Google, incelemeleri ve puanları kategorilere ayıracak.

Örneğin bir tablet üzerinden Play Store'a giriş yaptıysan karşınıza çıkan uygulama incelemeleri tablet kullanıcıları tarafından paylaşılan incelemeler olacak. Hatırlatmak gerekirse şu an için tablet üzerinden giriş yapsanız bile karşınıza çıkacak incelemeler genellikle akıllı telefon üzerinden yapılan incelemeler oluyor.

Bu şekilde uygulamaların hangi cihazlarda başarılı bir şekilde çalıştığının daha rahat bir şekilde tespit edilmesi hedefleniyor. Büyük ekranlı modeller için uygulama mağazası içinde çeşitli uyarıların yer alacağını da belirtelim. Bir tablet üzerinden küçük ekranlı modeller için geliştirilmiş bir uygulamayı indirmeye çalıştığınızda Play Store üzerinden uyarılar alacaksınız.

2021 yılının yaz aylarından beri üzerinde çalışılan değişikliklerin tablet, katlanabilir ekranlı modeller ve Chromebook'lardaki Play Store deneyimini iyileştirmesi bekleniyor. Şu an için net bir tarih olmasa da Google tarafından aktarılan bilgilere göre değişiklikler önümüzdeki aylarda gerçekleşecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.