Paylaşılmak istenen bağlantıları tek yerde toplayan Linktree'nin değerlemesi 1.3 milyar dolara ulaştı

Kişilerin birden fazla sosyal medya hesabıyla ilişkili bağlantıları takipçileri ile tek bağlantıda paylaşmasını sağlayan bir platform olarak hizmet veren Linktree, 110 milyon dolar yatırım aldı.
Paylaşılmak istenen bağlantıları tek yerde toplayan Linktree'nin değerlemesi 1.3 milyar dolara ulaştı

Eminin birçok kişi, sosyal medya hesaplarındaki biyografi kısmında paylaşılan bağlantılar için "link-in-bio" ifadesine aşinadır. Kişilerin birden fazla sosyal medya hesabıyla ilişkili bağlantıları takipçileri ile tek bağlantıda paylaşmasını sağlayan bir platform olarak hizmet veren Linktree, Index Ventures ve Coatue Management'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 110 milyon dolar yatırım aldı. AirTree Ventures, Insight Partners ve Greenoaks'un da katıldığı turdan sonra şirketin değerlemesi 1.3 milyar dolara ulaştı.

Linktree, 2016 yılında, o sırada bir dijital ajans işleten Alex ve Anthony Zaccaria kardeşler ile Nick Humphreys tarafından kuruldu ve zira ajans müşterileri birçok sosyal medya bağlantısını yönetmek için daha kolay bir yola ihtiyaç duyuyordu. Linktree de bu sorundan yola çıktı. 

Linktree, Instagram, Facebook, YouTube ve Twitch gibi sosyal medya sitelerinde fenomenler ve e-ticaret mağazaları için çözümler sunuyor. Platform, büyük markalardan bireylere, ünlülerden günlük içerik oluşturuculara olmak üzere birçok kişiye hizmet veriyor. Linktree'nin öne çıkan kullanıcıları arasında Garnier, HBO, Shopify, Wix gibi şirketler, Los Angeles Clippers, Chicago Cubs ve Cleveland Cavaliers gibi spor takımları ile Selena Gomez ve Arnold Schwarzenegger gibi ünlüler bulunuyor. 

Linktree şu anda premium özellikler için ücret alarak para kazanıyor olsa da kısa bir süre sonra şirket için gelecek vaat eden bir başka gelir akışı olması bekleniyor. Geçen yıl Linktree, Shopify ile entegrasyonu duyurdu ve başka ödeme özellikleri de sunuyor. Linktree üçüncü taraf geliştiricilerin ürününün üzerine inşa etmesine daha geniş bir şekilde izin vermeyi de planlıyor. Özetle kısa bir süre sonra, şu anda yalnızca doğrudan müzik ve video oynatıcılar gibi hizmetler sunan iş ortakları Linktree'nin yazılım geliştirme araçlarına erişebilecek gibi duruyor.

Platform, şu anda günde 40 bine yakın kayıtla 24 milyondan fazla kullanıcıya sahip ve bu kullanıcıların 12 milyonu global. Mart 2020'de sadece 7 kişi ile hizmet veren platform, şu anda dünya çapında 230'dan fazla kişilik ekibiyle faaliyet gösteriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.