120 milyon dolar yatırım alan Webflow'un değerlemesi 4 milyar dolara ulaştı

Kodlama bilmeden web sayfası geliştirmek isteyenler için oldukça başarılı bir alternatif sunan Webflow, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.
120 milyon dolar yatırım alan Webflow'un değerlemesi 4 milyar dolara ulaştı

Kod bilgisi gerektirmeden, duyarlı tasarıma sahip web sayfası hazırlama aracı olarak karşımıza çıkan Webflow'u ilk olarak 2013 yılında sizlere aktarmıştık. Kodlama bilmeden web sayfası geliştirmek isteyenler için oldukça başarılı bir alternatif sunan Webflow, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Webflow tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turunda 120 milyon dolar yatırım aldı. Yeni yatırım ile birlikte Webflow'un değerlemesinin 4 milyar dolara ulaştığını da ekleyelim. Webflow'un 120 milyon dolarlık C serisi yatırım turu ise Y Combinator'ın Continuity Fund'ı liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turuna, Continuity Fund haricinde ise şirketin eski yatırımcıları arasında bulunan CapitalG, Accel, Silversmith ve Draper Associates katıldı. Alınan 120 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Webflow'un bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 330 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim. 

Webflow tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, kurumsal pazarda büyümek ve Webflow'un çekirdek topluluğuna yatırımlar yapılması için kullanılacak. Girişimin içerik oluşturucuların Webflow'ta iş kurmalarına yardımcı olmak için 10 milyon dolarlık bir hibe programı başlatacağını da paylaşalım.

Girişim ve internet ekosisteminin köklü firmaları arasında yer alan Webflow, 2013 yılında Bryant Chou, Sergie Magdalin ve Vlad Magdalin tarafından San Francisco'da kuruldu

Güncel verileri ile ilgili açıklamalarda da bulunan Webflow'un şu an için 3,5 milyonu aşkın kullanıcısı bulunuyor. Webflow tarafından aktarılan bilgilere göre sadece 2021 yılında platform aracılığı ile 450 bini aşkın web sitesi yapıldığını da paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.