Çalışan bağlılığı platformu inFeedo, 12 milyon dolar yatırım aldı

İlk olarak Y Combinator'ın 2020 Yaz dönemi Demo Day'inde karşımıza çıkan inFeedo, A serisi yatırım turunda 12 milyon dolar yatırım aldı.
Çalışan bağlılığı platformu inFeedo, 12 milyon dolar yatırım aldı

Geliştirdiği yapay zeka botuyla beraber çalışanlar ile yöneticiler arasında köprü olmayı hedefleyen inFeedo, ilk olarak Y Combinator'ın 2020 Yaz dönemi Demo Day'inde karşımıza çıkmıştı. Hindistan merkezli inFeedo, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

inFeedo tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 12 milyon dolar yatırım aldı. inFeedo'nun 12 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, Jungle Ventures liderliğinde gerçekleşti. Jungle Ventures'ın haricinde ise Tiger Global, Zeta kurucusu Bhavin Turakhia, Gainsight kurucu ortağı Sreedhar Peddineni, Suman Gopalan ve girişimin eski yatırımcıları arasında bulunan Bling Capital'ın yatırım turuna katıldıklarını da ekleyelim.

Alınan 12 milyon dolarlık yatırım ile birlikte inFeedo girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 16 milyon dolara ulaştı. Yatırım sonrası girişimin değerlemesi ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. 

2016 yılında Tanmaya Jain, Tanmaya Jain ve Varun Puri tarafından Hindistan ve ABD merkezli olarak kurulan inFeedo, temelinde çalışan bağlılığını ölçümleyen bir platform olarak ön plana çıkıyor. inFeedo tarafından geliştirilen bir yapay zeka botu olan Amber, şirket çalışanları ile sohbet ederek kimin mutsuz olduğunu veya şirketten ayrılmak üzere olduğunu tahmin etmeyi hedefliyor.

inFeedo tarafından aktarılan bilgilere göre Amber, toplamda 100 dili destekliyor. inFeedo'nun müşterileri arasında Samsung, Xiaomi, Lenovo, TATA, Godrej, Bharti, Unacademy, Paytm, OYO, Lenovo, JD.ID., Tiket.com, Mediacom, Sunlife, BukuWarung ve Aboitiz gibi önemli isimler olduğunu da belirtelim.

60 ülkeden 175 şirkete hizmet veren inFeedo'nın bugüne kadar 500 binden fazla çalışan ile 3 milyon fazla sohbet gerçekleştirdiğini de ekleyelim. inFeedo tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, aldığı yeni yatırım ile birlikte Kuzey Amerika pazarında büyümeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.