Büyük ekranlı yeni bir model sunması beklenen iPhone 14 ailesi, 4 model ile karşımıza çıkabilir

Ortaya çıkan yeni bilgilere göre küçük ekranlı akıllı telefonlar sevenler için geliştirilen mini modeli, yolun sonuna gelmiş olabilir.
Büyük ekranlı yeni bir model sunması beklenen iPhone 14 ailesi, 4 model ile karşımıza çıkabilir

Yeni A16 işlemcisinin sadece iPhone 14 Pro modellerinde kullanılabileceğini dün sizlere aktarmıştık. Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 14 ailesi ile ilgili önemli sızıntılar gelmeye devam ediyor. Ortaya çıkan yeni bilgilere göre küçük ekranlı akıllı telefonlar sevenler için geliştirilen mini modeli, yolun sonuna gelmiş olabilir.

iPhone 12 ve iPhone 13 aileleri içinde yer alan mini modellerinin, satışlarının beklenenin altında kalması nedeniyle sonlandırılabileceği uzun zamandır konuşuluyordu. Karşımıza çıkan sızıntılara göre Apple, iPhone 14 ailesinde mini modeline yer vermeyecek.

Yine 4 modelden oluşması beklenen iPhone 14 ailesi, mini modeli yerine büyük ekranlı ve nispeten daha uygun fiyata sahip olan yeni bir modele sahip olacak. iPhone 14 ailesinin iki modeli  D27 ve D28 kod isimlerine sahip. Bu modellerin iPhone 14 ve iPhone 14 Max / Plus olarak adlandırılmaları bekleniyor. 

iPhone 14 modeli 6,1, iPhone 14 Max / Plus modeli ise 6,7 inçlik ekran büyüklüğüne sahip olacak. Ailenin uygun fiyatlı üyeleri olması beklenen iPhone 14 ve iPhone 14 Max / Plus modellerinin iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max ile aynı ekran çözünürlüklerine sahip olacaklarını da ekleyelim.

D73 ve D74 kod isimlerine sahip olan iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinin küçük bir tasarım değişikliğine gidebileceği ise konuşulanlar arasında. Çentik tasarımında değişiklikler uygulanması beklenen iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinin iPhone 13 ailesindeki modellere oranla daha uzun olabileceklerini de paylaşalım. 

iPhone 14 ailesindeki tüm modeller, 6 GB RAM'e sahip olacak. iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modelleri LPDDR5 belleğe sahip olacakken iPhone 14 ve iPhone 14 Max modelleri ise yine iPhone 13 ailesinde gördüğümüz LPDDR 4X'i kullanacak.

Ming-Chi Kuo'nun paylaştığı bilgilere göre iPhone 14 ve iPhone 14 Max / Plus modelleri iPhone 13 ailesinde kullanılan A15 Bionic işlemcisini kullanacaklarını da hatırlatalım. iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modelleri ise Apple'ın yeni mobil işlemcisi olması beklenen A16'yı kullanacak. Apple, iPhone 14 ailesi için uydu iletişim özellikleri üzerinde de çalışıyor. İlk olarak iPhone 13 ailesi için duyduğumuz fakat karşımıza çıkmayan bu özellikler, iPhone 14 ailesi ile kullanıma sunulabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.