Atık pet şişelerin ipliğe dönüştürülmesiyle tasarlanan tasmalar üreten sürdürülebilir evcil hayvan markası: DOG.İST

DOG.İST, sürdürülebilir, doğa dostu evcil hayvan markası olarak, yaklaşık 2 yıllık Ar-Ge sonucunda okyanuslardan toplanan atık pet şişelerin yumuşacık ve dayanıklı ipliğe dönüştürülmesiyle tasmalar tasarlayan bir girişim.
Atık pet şişelerin ipliğe dönüştürülmesiyle tasarlanan tasmalar üreten sürdürülebilir evcil hayvan markası: DOG.İST

Sürdürülebilirlik kavramı, artık günümüzün olmazsa olmazlarından. Kaynaklar bu denli hızla tükenirken, dünya iklim krizi ile mücadele ederken ve artık bu alanda alınan önlemleri hızlandırmanın gerekliliği artarken, hem bireyler hem de markalar kendi önlemlerini almaya başladılar. Bu kapsamda karşımıza çıkan girişimlerden biri de Dogs of İstanbul, yani DOG.İST

Fulya Kahraman ve Ali Kahraman tarafından hayata geçirilen DOG.İST, sürdürülebilir, doğa dostu evcil hayvan markası olarak, yaklaşık 2 yıllık Ar-Ge sonucunda okyanuslardan toplanan atık pet şişelerin yumuşacık ve dayanıklı ipliğe dönüştürülmesiyle tasmalar tasarlayan bir girişim. DOG.İST, mama kaplarını ise ergonomik, antibakteriyel olarak çelikten üretiyor; bu ürünün seçilmesinde ise çeliğin dönüştürülebilir olması ön planda tutuluyor. Şirketin kurucuları DOG.İST’i tüketim alışkanlıklarımızı çevreci yöntemlerle değiştirmeyi hedefleyen bir duruş markası olarak tanımlıyor. 

Uluslararası sertifikaya sahip

DOG.İST'in 2020 yılında başlayan geliştirme süreci öncelikle üretim tekniği üzerinde şekillendi. Detaylı analizler sonucunda atıkları sürdürülebilir, çevre dostu tasmalara dönüştürmeyi başardılar. Ardından başta kendi köpekleri olmak üzere ürünlerin test aşamalarını tamamlandı. Eş zamanlı olarak uluslararası sertifika (Repreve vb.) süreçlerini tamamlayan girişim, aynı zamanda çeliği tasarımla birleştirerek evcil hayvan dostlarımızın sağlıklı bir şekilde kullanacağı mama ve su kaplarını geliştirdi. Böylece yaklaşık 2 yıllık süre içerisinde evcil hayvan sahiplerine 2 farklı kategoride doğa dostu, sürdürülebilir, uzun ömürlü ürünler sunuldu. 

DOG.İST, geliştirdiği ürünlerin satışından gelir elde ediyor. 

5 aylık süreçte, Türkiye’de 30’a yakın ilde hayvansevere ulaştı

Girişim, 2021 Ekim ayında dogist.co üzerinden tüketiciyle buluştu. Yaklaşık 5 aylık süreçte büyük şehirler başta olmak üzere Türkiye’de 30’a yakın ilde çevreci ürün arayışında olan binlerce hayvansevere ulaşıldı. Paylaşılan bilgilere göre her bir DOG.iST tasması yüzde 62 daha az enerji, yüzde 20 daha az su tüketiyor ve bu da dünya kaynaklarının korunması konusunda önemli bir adım olarak karşımıza çıkıyor. 

Yatırım turuna çıkmak istiyor

Şu anda 10 kişilik ekibiyle faaliyet gösteren DOG.İST, 2023 yılına kadar ekibini 20 kişiye çıkarmak istiyor. DOG.iST’in ürün geliştirme ve bugüne kadarki tüm süreçlerini kendi kaynaklarımızla finansa ettiklerini söylene Fulya Kahraman, şimdiye dek bir yatırım almadıklarını fakat özellikle ABD pazarına yönelik atacakları adımları hızlandırmak adına bir yatırım turuna çıkma planlarının bulunduğunu dile getiriyor. 

Dogist.co üzerinden çok hızlı şekilde Türkiye’de evcil hayvan sahiplerinin önemli bir kısmına ulaştıklarını söyleyen Ali Kahraman, aynı zamanda, Türkiye'de ve uluslararası pazarda satış noktası açmadan önemli pazar yerleri ile gerçekleştirdikleri anlaşmalar ile DOG.İST ürünlerini denemek isteyenlere ulaştıracaklarını belirtiyor.

Başta Hollanda, Almanya, Macaristan gibi Avrupa ülkeleri olmak üzere yurt dışına açılacak

Türkiye'deki iki yeni iş ortağını önümüzdeki aylarda duyuracak olan DOG.İST, yine bu ay içerisinde gerçekleştirdiği anlaşmalar sayesinde başta Hollanda, Almanya, Macaristan gibi Avrupa ülkeleri olmak üzere İngiltere ve ABD ülkelerde de DOG.iST tasmalarını tüketiciyle buluşturacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.