Türkiye Varlık Fonu ile LYY, Türk Telekom hisseleri için anlaştı

Türk Telekom’un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil eden paylarını satın almak için Pay Satın Alım Sözleşmesi imzalandı.
Türkiye Varlık Fonu ile LYY, Türk Telekom hisseleri için anlaştı

Bugün Varlık Fonu'nun Türk Telekom hisselerinin yüzde 55'i için bankalardan 1.6 milyar dolar kredi alacağını paylaşmıştık. Türk Telekom, Kamuoyu Aydınlatma Platformunda (KAP) paylaştığı bir açıklama ile pay satın alım sözleşmesinin imzalanmasına ilişkin detayları paylaştı. Konuyla ilgili Varlık Fonu'nun web sitesinde de açıklama yayınladı

Açıklamaya göre, Türkiye Varlık Fonu ile LYY arasında Türk Telekom’un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil eden paylarını satın almak için Pay Satın Alım Sözleşmesi imzalandı.

Açıklamanın tamamını sizlerle paylaşıyoruz: 

17 Aralık 2021 tarihinde yapılan ilgili açıklamada, LYY Telekomünikasyon A.Ş. 'nin (LYY) sahip olduğu %55 Türk Telekomünikasyon A.Ş. (Türk Telekom) hissesinin Türkiye Varlık Fonu'na (TVF) satışına ilişkin görüşmelerin, taraflar (TVF ve LYY) arasında başladığı duyurulmuştu.

Konuya ilişkin TVF ve LYY hissedarlarından, Akbank T.A.Ş., Türkiye Garanti Bankası A.Ş ve Türkiye İş Bankası A.Ş. tarafından 10 Mart 2022 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamalarda; LYY'nin sahibi olduğu Türk Telekom sermayesinin %55'ine denk gelen 192.500.000.000 adet A grubu nama yazılı payların tamamının TVF'ye 1.650.000.000 ABD Doları bedel karşılığı satışı için taraflar arasında 10 Mart 2022 tarihinde bir Hisse Devir Sözleşmesinin LYY ve TVF arasında imzalandığı duyurulmuştur. 

Ayrıca Türk Telekom'un bağımsız denetimden geçmiş 2021 yılı konsolide mali tabloları esas alınarak Şirket Genel Kurulu tarafından dağıtımına karar verilecek kar payından satışa konu hisselere ait tutarın da LYY'ye ödenmesi konusunda taraflar mutabık kalmışlardır.

Açıklamalarda, hisse devir işlemlerinin gerekli yasal izinlerin alınması ve sözleşmede sayılan ön koşulların tamamlanmasını müteakiben gerçekleşeceği belirtilmiştir.

Türkiye Varlık Fonu yaptığı açıklamasında; "Bu satın alma; Türk Telekom'un sektördeki güçlü pozisyonunun, marka değerinin, üstün varlık ve insan kalitesinin ve çeşitlendirilmiş iş modelinin yanı sıra sağlam finansal ve operasyonel performansının sürdürülebilirliğine ve Türkiye telekomünikasyon sektörünün uzun vadeli cazip görünümüne olan inancımızı yansıtmaktadır." dedi. 

Konuya ilişkin Türkiye Varlık Fonu tarafından bugün yapılan açıklama aşağıdaki linkte yer almaktadır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.