Adobe, Behance'e Polygon entegrasyonu getiriyor

Kullanıcılar, Polygon entegrasyonu ile NFT'lerini OpenSea'de mint edebilecek. Bunun yanında söz konusu NFT'leri Behance'teki portfolyosu ile eşleştirebilecek.
Adobe, Behance'e Polygon entegrasyonu getiriyor

Adobe'nin portfolyo sitesi Behance, Polygon platformunu desteklemeye hazırlanıyor. Böylece Behance kullanıcıları, Polygon tabanlı NFT işlerini sitede sergileyebilecek. Şirketin geçtiğimiz yıldan bu yana NFT'lerin sitede yayınlanması üzerine çalıştığını hatırlatalım.

Adobe, Polygon entegrasyonunu daha çevreci olduğu için tercih ettiğini belirtse de, bu seçimde düşük maliyetlerin de önemli rol oynadığını söyleyebiliriz. Şimdiye kadar NFT pazar yerleri OpenSea, SuperRare, KnownOrigin ve Rarible ile iş birliği yapan Behance, platforma Polygon, Solana, Flow ve Tezos entegrasyonları eklemek istediğini açıklamıştı. Şirket, Polygon entegrasyonu ile ilk adımı atmış oldu. 

Kullanıcılar, Polygon entegrasyonu ile NFT'lerini OpenSea'de mint edebilecek. Bunun yanında söz konusu NFT'leri Behance'teki portfolyosu ile eşleştirebilecek. Böylece portfolyoyu Behance'te görüntüleyen kişiler, beğendikleri bir eserin NFT'sini OpenSea'de sahiplenebilecek. 

En baştan beri NFT'lere yakından ilgi gösteren Adobe, 2021'in son aylarında Content Credentials isimli bir program ortaya koymuştu. Program kapsamında, Photoshop'taki  bir NFT görsele katkıda bulunan sanatçıları belirlemenizi sağlıyordu. Bu bağlamda NFT üreticileri, Adobe ID'leri ile kripto cüzdanlarını ilişkilendirebiliyordu. 

Aynı zamanda Content Authenticity Initiative ile deepfake içeriklerin ve manipüle edilen görsellerin önüne geçmek için eserin özgünlüğünü kanıtlamak üzere harekete geçti. Bu insiyatif sayesinde, bir görsele katkıda bulunan kişileri görmenizi sağlayan açık bir standart olarak konumlanıyordu. Behance ve Photoshop kullanıcılarına sunulan Content Authenticity Initiative, şirketin web3 öncüleri arasında yer almasını sağladı. 

Adobe, tüm bu özelliklerle, yaratıcı iş kollarının gelir elde etmesine destek olurken, sanatçıların, üretimlerin ve potansiyel alıcıların güvenilir bir ortamda etkileşime girmesini sağlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.