Joygame, Londra merkezli Drybrush’a yatırım yaptı

Joygame, Londra merkezli oyun stüdyosu Drybrush’a yatırım yaptı. Yatırımın finansal detayları ise henüz açıklanmadı. Joygame, Drybrush dahil olmak üzere bugüne kadar toplamda 7 stüdyoyla ortaklık kurdu.
Joygame, Londra merkezli Drybrush’a yatırım yaptı

Netmarble bünyesinden ayrılan Joygame'in NFT oyunlarına odaklanacağını sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz haftalarda aldığı yatırım ve dönüşümle adından söz ettiren Joygame, Londra merkezli oyun stüdyosu Drybrush’a yatırım yaptı. Yatırımın finansal detayları ise henüz açıklanmadı. 

Joygame, Drybrush yatırımıyla Action-RPG türünde mobil oyunlar geliştireceğini de duyurmuş oldu. Drybrush’ın oyun endüstrisinin farklı alanlarında çalışan ve 2000’lerden bu yana tanışan üç Türk girişimci tarafından 2021 başında Londra'da kurulduğunu belirtelim. 

Joygame CEO’su Özberk Ölçer, geçen haftalarda duyurulan yatırım ile elde ettikleri finansal gücü, doğru ortaklıklarla birleştirmek için adımlar attıklarını söyledi. Bu bağlamda şirket, üç Türk girişimcinin Londra’da hayata geçirdiği Drybrush oyun stüdyosuna yaptığı yatırımla, Türkiye ve İngiltere’deki farklı yetenekleri bir araya getirmeyi amaçlıyor. 

Drybrush Games CEO’su Alper Türktaş; RPG öğelerinin sunduğu derinliğin, hibrit oyun türleri için önemli bir unsur olduğunu belirtti. Türktaş, oyun sektörünün geleceğine dair vizyonlarının Joygame ile uyuştuğunu dile getirdi. Joygame CEO’su Özberk Ölçer ise Drybrush ile oyun sektörünün reklam harcamaları ve yaratılan sanal heyecanlar yerine, kaliteli oyunlar, oyuncu deneyimi ve komüniteye odaklanması gerektiği vizyonunda ortaklaştıklarını ifade etti. 

Drybrush Kurucu Ortağı ve Yaratıcı Yönetmeni Polat Yarışçı ise stüdyonun uluslararası tecrübeleri olan ve hayatını RPG oyunlarıyla geçirmiş bir ekip tarafından kurulduğunu vurguladı. Yarışçı, yatırım ile ilgili şu ifadeleri paylaştı:

“Her platformda derinliği olan ve uzun soluklu deneyimler sunan oyunların, oyuncular tarafından daha çok tercih edildiğini görüyoruz. Üretim sürecine gösterilen titizlik ve özen, oyuncular tarafından mutlaka ödüllendiriliyor. Action-RPG oyun türüne ilginin yoğun olduğu bu dönemi Joygame ile birlikte yola çıkmak için en doğru zaman olarak görüyoruz” 

Joygame’in 2022 planları

Joygame, Drybrush dahil olmak üzere bugüne kadar toplamda 7 stüdyoyla ortaklık kurdu. Özberk Ölçer'in paylaştıklarına göre şirket, 2022’de bu yatırımlarını üçe katlamayı planlıyor. Bu kapsamda Joygame, hız kesmeden hyper-casual, hybrid-casual ve NFT tabanlı oyunlar geliştiren stüdyoları desteklemeye devam edecek. Joygame, ortaklık kurduğu stüdyolarla birlikte geliştirdiği oyunlarla uluslararası pazarlarda yer almayı hedefliyor. Böylece şirket, küresel oyun endüstrisindeki büyüme hedeflerine ulaşmayı planlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.