15 milyon dolar yatırım alan Selfbook'un değerlemesi 300 milyon dolara ulaştı

Otel ödemeleri konusunda çözümler sunan Selfbook, Tiger Global Management'ın liderliği üstlendiği Seri A turun devamı olarak 15 milyon dolar yatırım aldı.
15 milyon dolar yatırım alan Selfbook'un değerlemesi 300 milyon dolara ulaştı

Otel ödemeleri konusunda çözümler sunan Selfbook, Tiger Global Management'ın liderliği üstlendiği Seri A turun devamı olarak 15 milyon dolar yatırım aldı. Seri A tur aslında ekim ayında başlamıştı ve Selfbook o zamanda 25 milyon dolar yatırım almıştı. Geçtiğimiz ekim ayında şirketin değerlemesi 125 milyon dolardı. Şimdi ise Selfbook'un değerlemesi 300 milyon dolara ulaştı. 

Eylül 2020'de bir tüketici seyahat uygulamasından bir B2B şirketine bir pivot olarak kurulan New York merkezli Selfbook, kendisini "Seyahat için Shopify" olarak tanımlıyor ve konaklama ile fintech'in kesiştiği noktada faaliyet gösterdiğini söylüyor. Şirketin platformu, tüm küresel kredi ve banka kartı markalarının yanı sıra dijital cüzdanları da destekleyerek otellere tek dokunuşla ödeme kabul etme yetkisi veriyor. Şirketin yazılımı, restoran rezervasyonları, spa randevuları ve etkinlikler gibi birden fazla hizmet için de kullanılabiliyor.

Selfbook, doğrudan rezervasyonların önündeki engelleri kaldırarak otel endüstrisinin daha iyi dönüşümler elde etmesini hedefliyor. Şirket, yazılımının Apple Pay, Google Pay, PayPal ve "şimdi satın al, sonra öde" dahil olmak üzere dijital cüzdan kullanımını destekleyen oteller için tek ödeme teknolojisi olduğunu iddia ediyor. Ayrıca geleneksel banka ve kredi kartı ödemelerini de destekliyor.

Selfbook'un kurucu ortağı ve CEO'su Khalid Meniri, şirketin müşteri tabanının her ay yaklaşık yüzde 100 büyüdüğünü söylüyor. Şirketin çalışan sayısı ise geçtiğimiz nisan ayında 5 kişi iken şu anda 70'e yükselmiş durumda. Şirket, tüm işlemler için sabit yüzde 1 ücret alarak para kazanıyor. Selfbook'un gelecekte bunu yüzde 2'ye çıkarma planı bulunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.