Yapay zeka ile ruh hallerine uygun soundtrack'ler oluşturan platform: LifeScore

LifeScore, bir bilgisayarın, sanki gerçek besteciler tarafından çalınmış gibi görünen, gerçek zamanlı olarak müzik üretmesini sağlıyor.
Yapay zeka ile ruh hallerine uygun soundtrack'ler oluşturan platform: LifeScore

Teknolojik gelişmeler artık, hayatımızın her alanına etki ediyor. Bir süre önceye kadar akla hayale gelmeyecek gelişmeler ise günümüzün parçası oluyor. İş yapış şekillerinin, tüketim ve alışveriş alışkanlıklarının dijitalleşmesi artık bizleri şaşırtmıyor, ancak yapay zeka, robotik ve makine öğrenmesi gibi kavramlar ve bunların getirdikleri, belki de ütopik gelişmeler olduğu için küçük çapta şaşkınlıklar yaşamamıza neden oluyor. Müzik teknolojisi platformu LifeScore da bu yüzden ilginç bir girişim, zira platform yapay zekayı kullanarak soundtrack'ler üretiyor. 

LifeScore, üretken film ve video oyunu bestecisi Philip Sheppard, Siri'nin mucidi ve dünyaca ünlü yapay zeka uzmanı Tom Gruber, seri teknoloji girişimcisi ve Ian Drew ve Latham & Watkins'in eski avukatı Chris Walch tarafından kuruldu.

Gerçek besteciler tarafından çalınmış gibi görünen içerikler üretiyor

LifeScore, bir bilgisayarın, sanki gerçek besteciler tarafından çalınmış gibi görünen, gerçek zamanlı olarak müzik üretmesini sağlıyor. Bunun insan tarafından yaratılan müziğin yerini tutmayacağını belirtmek gerek; zira şirketi teknolojisi insan tarafından bestelenen ve icra edilen müziğin isteğe bağlı olarak algoritmik olarak üretilmesi için yeni bir yol sunuyor. Bestecilerin ve müzisyenlerin müzikal yaratıcılığının ve uzmanlığının bir makine tarafından talep üzerine ve ölçekte müzik üretimine nasıl dahil edileceğine ilişkin temel sorunu çözmeyi hedefliyor.

Farklı türlerde içerik üretimi

LifeScore, Cellular Composition™ aracılığıyla uyarlanabilir müzikte uzmanlaşmış bir yapay zeka müzik teknolojisi şirketidi. Şirketin patentli yapay zeka müzik teknolojisi platformu, dinleyicinin bağlamına ve ihtiyaçlarına göre algoritmik olarak uyarlanmış, rahatlamak, odaklanmak veya enerji vermek ya da bir performansın veya sürükleyici bir deneyimin duygusal anlatımını desteklemek için isteğe bağlı olarak uyarlanabilir müzik oluşturuyor. 

LifeScore tarafından üretilmiş içerikler, dünya çapında müzisyenler tarafından bestelenen ve icra edilen müzikal hammaddelerden üretildiği için yetenekli sanatçılar tarafından yaratılmış bir müziğe benziyor. LifeScore'daki örnek müzikleri şirketin web sitesinden dinleyebilmek mümkün. Müziği gerçek zamanlı olarak uyarlayabildiği için LifeScore, müziğin eğlendirmek, ilham vermek, rahatlamak, enerji vermek ve duygu uyandırmak için faydalarını sunabiliyor ve koşullar değiştikçe o koşullara uyum sağlıyor. Yani tamamen tüketicinin tercihine uygun içerikler üretiliyor.

11 milyon sterlin yatırım aldı

Şirket, Octopus Ventures liderliğinde gerçekleştirilen Seri A turda 11 milyon sterlin yatırım aldı. Tura, Warner Music Group, IDEO ve 4 Good Ventures da katıldı. Şirket, aldığı yeni yatırımı teknik, ses ve operasyon ekiplerini güçlendirmek, müşteri tabanını genişletmek ve tescilli uyarlanabilir müzik teknolojisine daha fazla yatırım yapmak için kullanacak. LifeScore ayrıca Avrupa, ABD ve Asya'daki varlığını da güçlendirecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.