Netflix, Rusya'daki hizmetlerini askıya aldı

Netflix, Ukrayna işgalini protesto etmek için tüm hizmetlerini askıya aldı. Rusya'da hayata geçmesi planlanan tüm proje ve satın almaları durduruldu.
Netflix, Rusya'daki hizmetlerini askıya aldı

Pazar günü "Savaşın teknoloji cephesinde neler oluyor?" başlıklı haberimizde teknoloji şirketlerinin Rusya'ya uyguladığı yaptırımları size aktarmıştık. Google, Apple ve Microsoft gibi teknoloji devlerine Netflix de katıldı. Şirket, Ukrayna işgalini protesto etmek için tüm hizmetlerini askıya aldı. 

Netflix tüm projeleri durdurdu

Netflix, geçtiğimiz haftanın ilk günlerinde Rusya'da hayata geçmesi planlanan tüm proje ve satın almaları durduracağını açıklamıştı. Bu noktada Netflix'in Rusya'da dört farklı Netflix original yapımı üzerinde çalıştığını hatırlatalım. Projeler arasında Dasha Zhuk'ın yönetmenliğini üstelendiği suç ve korku serisi de yer alıyor. Açıklamanın akabinde çekimleri devam etmekte olan projenin de askıya alındığını belirtelim. 

Ayrıca Netflix kısa süre önce Rus yasalarına göre barındırması gereken ücretsiz 20 Rus propaganda kanalını platformuna eklemeyi reddetti. Şirket şimdi de verdiği hizmeti tamamen sonlandırmak üzere harekete geçti. 

2016 yılında Rusya'da faaliyet göstermeye başlayan Netflix, Rusya'da 1 milyon aboneye sahip. Şirket, bölgede Rusya'nın Ulusal Medya Grubu ile ortaklaşa kurulan bir kurum üzerinden faaliyet gösteriyor.  Şirketin küresel olarak 222 milyon abonesi olduğunu düşünürsek, Rusya'dan hizmetlerini geri çekmesi şirketi ilk etapta çok da etkilemeyecektir. 

Netflix bunlara ek olarak 2015 yılında yayınlanan  “Winter on Fire: Ukraine’s Fight for Freedom” belgeselini izleyicilere ücretsiz olarak sunuyor. Belgesel, Ukrayna'nın AB ile kurduğu ilişkileri ele alıyor. 

Rusya ülkeler tarafından uygulanan ekonomik yaptırımların ötesinde Google, Apple, Microsoft ve Spotify gibi teknoloji şirketlerinin hizmet ve ürün satışlarını ülkede durdurması ile karşı karşıya. Teknoloji şirketlerinin yanı sıra Ikea'nın dükkanlarını kapattığını ve Nike'ın online siparişlerini durduğunu ekleyelim. Başlıca film stüdyoları ise filmlerini Rusya'dan geri çekti. Yaptırımların devamında nasıl etkiler yaratacağını hep birlikte izleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.