Kelime oyunu Wordle'ın müzik versiyonu: Heardle

Heardle'da kullanıcıya günün şarkısının intro'su, yani giriş kısmı dinletiliyor. Kullanıcı 6 seferde bunu tahmin etmeye çalışıyor.
Kelime oyunu Wordle'ın müzik versiyonu: Heardle

Günlük kelime oyunu mottosuyla hayatımıza giren, kısa bir süre sonra Türkçe versiyonu geliştirilen Wordle'ı sanıyorum artık duymayanınız yoktur. Wordle, bir anda popüler olduktan sonra The New York Times tarafından; oyunun Türkçe versiyonu da Bundle tarafından satın alınmıştı. 

Bilmeyenler için Wordle nedir, kısaca ondan bahsetmek gerek. Wordle, 5 harfli kelimeleri odağına alan bir oyun. Günde sadece bir kelime kullanıcıya soruluyor. Kullanıcı oyuna başlarken 5 harfli bir kelime yazıyor. Eğer günün kelimesinin içinde kullanıcının yazdığı kelimeden harfler varsa ve bu harfler diğer kelimede de aynı yerdeyse biz o harfleri yeşil renkte görüyoruz. Harfler diğer kelimede de varsa ancak farklı yerdeyse o harfleri sarı, olmayan harfleri ise gri olarak görüyoruz. Buna göre 6 adet tahmin şansımız bulunuyor. İşte bu kelime oyunu, birçok insan tarafından o kadar çok sevildi ki oyunun farklı alanlarda benzerleri türemeye başladı. Heardle da bunlardan biri.

Heardle, Wordle gibi kelimelerin aksine şarkıları odağına alıyor. Eğer iyi bir müzik dinleyicisiyseniz ve "ben duyduğum ilk notadan şarkıyı tahmin ederim" diyorsanız Heardle'ın tam size göre olduğunu söyleyebilirim. Heardle'da kullanıcıya günün şarkısının intro'su, yani giriş kısmı dinletiliyor. Kullanıcı 6 seferde bunu tahmin etmeye çalışıyor. Tahminini de sayfanın altında bulunan "search for an artist/song title" butonuna yazıyor. Eğer şarkı doğru tahmin edilirse yaklaşık yarım dakika size şarkı dinletiliyor. 

Heardle oyunda kullandığı şarkıları Soundcloud'dan çekiyor. Spoiler vermeyeceğim, ancak bugünün şarkısı Soundcloud üzerinden Türkiye'den dinlenebilen bir şarkı değildi ve dolayısıyla şarkı bizde açılmıyordu. Eğer VPN ile ülkenizi değiştirirseniz bugünkü Heardle'ı rahatlıkla oynayabilirsiniz. İlerleyen dönemde şarkılar ülkemizde aktif olacak mı, merakla bekliyorum.

Şunu da belirtmem gerek, her ne kadar müzikle yatıp müzikle kalksam da Heardle'ın Wordle kadar tutacağını sanmıyorum. Onun yerine sıradan müzik tahmini oyunlarını oynayabilirsiniz, hatta SongPop oyunu bile müzikseverler için çok daha etkili olacaktır. Wordle kelime tahmin etme konusunda beyin jimnastiği yapmanıza yardımcı olurken Heardle'ın kullanıcıya katacağı çok fazla şey olduğunu düşünmüyorum. O yüzden oyunun ne kadar uzun soluklu olacağını merakla bekliyorum.

Fakat eğer Spotify, Apple Music gibi platformlarla iş birliği yapılırsa ve oyunda bazı iyileştirmeler yapılırsa Heardle'ın hem bilinirliği artacaktır hem de Wordle gibi günlük uğrak noktası olacaktır. Bekleyip görmek lazım. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.