Griffin Gaming Partners'tan 750 milyon dolarlık yeni fon

2019 yılında Peter Levin, Nicholas Tuosto ve Phil Sanderson tarafından Santa Monica'da kurulan Griffin Gaming Partners, oyun ekosistemine odaklanan yeni yatırım fonunu duyurdu.
Griffin Gaming Partners'tan 750 milyon dolarlık yeni fon

Türkiye ve dünyanın en önemli oyun şirketlerinde çalışmış değerli isimler ile Peak Games kurucu ortağı ve 500 Istanbul yatırım fonundan tanıdığınız Rina Onur Şirinoğlu tarafından kurulan Spyke Games'in Griffin Gaming Partners'tan 55 milyon dolar tohum yatırım aldığını geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık.

Odağına oyun ekosistemini alan bir yatırım şirketi olarak karşımıza çıkan Griffin Gaming Partners ile ilgili tüm detayları ise geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. 2019 yılında Peter Levin, Nicholas Tuosto ve Phil Sanderson tarafından Santa Monica'da kurulan Griffin Gaming Partners, oyun ekosistemine odaklanan yeni yatırım fonunu duyurdu.

Griffin Gaming Partners tarafından duyurulan fonun büyüklüğü ise 750 milyon dolar. Söz konusu fonun bugüne kadar oyun odaklı olarak karşımıza çıkan en büyük fonlardan biri olduğunu da belirtelim. 750 milyon dolarlık yatırım fonu, Griffin Gaming Partners'ın kurucu ortakları olan Peter Levin, Phil Sanderson ve Nick Tuosto tarafından yönetilecek.

Griffin Gaming Partners'ın yeni yatırım fonu, oyun ve oyun odaklı alanlara yatırımlar yapacak. Bu alanlar arasında ise oyun odaklı araçlar, e-spor, oyun altyapısı sunan platformlar, bulut tabanlı oyun platformları ve oyun odaklı sosyal medya platformları yer alıyor.

750 milyon dolarlık yeni fon ile birlikte Griffin Gaming Partners'ın oyunlara ayırdığı toplam meblağ ise 1 milyar doları aşmış oldu. Yakın zamanda Griffin Gaming Partners'ın pek çok yeni yatırımını görmemiz sürpriz olmayacaktır.

Son olarak Griffin Gaming Partners portföyünde Discord, Forte, Overwolf, Winzo, AppLovin, Tactile, Subspace, Palm, One More Game!, SuperTeam Games, Neon Machine, Skillz, Theorycraft Games, Spyke Games, Frost Giant Studios, GGWP, Player's Lounge, Hadi, Wave, N3TWORK, Funzy, Alethea AI, Million Victories, Latitude, Supersocial ve Wizard Labs gibi önemli girişimlerin yer aldığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.