Gizlilik ve güvenlik girişimlerinin yatırımları, geçen senenin aynı dönemine göre büyüme gösterdi

Gizlilik, güvenlik ve bu konularla ilgili yazılım üreten girişimleri içeren sektör, geçen senenin aynı dönemine göre %80 büyüme gösterdi.
Gizlilik ve güvenlik girişimlerinin yatırımları, geçen senenin aynı dönemine göre büyüme gösterdi

Global teknoloji sektöründe yazılım ve güvenlik alanlarında bu sene de büyüme beklentisi devam ediyor. Özellikle bulut servisleri ve IT hizmetlerinde beklenen bu artış tahmini hem uzaktan çalışma koşullarının daha yoğun olması hem de bireylerin veri kullanımı ve saklanması konusundaki beklentilerinin büyük ölçüde değişmesinden kaynaklanıyor. Elbette hükümetlerin de veri paylaşımı konusunda hazırladıkları regülasyon ve yasaların da etkisinden bahsetmek gerekiyor. 

Yasa ve kuralların değişmesi de şirketlerin veri kullanımı konusunda çalışan ekiplerini büyütmesi, hatta C-seviyede ünvanları işe almaya başlaması da bekleniyor. Bir taraftan regülasyonlara uyum bir taraftan da müşterilerin bu konudaki yaklaşımlarını güçlendirmeyi amaçlayan bu pozisyonların veri kullanımı rızası konusundaki duruşu da markaların lehine değiştireceği düşünülüyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.